Hlavní obsah

Ve Fordu navrhli postýlku pro miminka, která simuluje jízdu autem

Novinky, nes

Takřka každý rodič ví, jak perným úkolem někdy může být uspání miminka. Celkem rozšířeným trikem je uspávat mrňousky jízdou v autě. Tuto novodobou babskou znalost dotáhli k dokonalosti návrháři automobilky Ford, kteří navrhli dětskou postýlku Max Motor Dreams. Ta ve spolupráci s chytrým mobilním telefonem dokáže miminku simulovat noční jízdu v autě. Se všemi příslušnými vibracemi, zvukovými i světelnými vjemy.

BEZ KOMENTÁŘE: Miminko si v postýlce připadá, jako kdyby jelo v autěVideo: Ford

 
Článek

Podle výzkumů, které cituje britský server Daily Mail, prospí rodiče dětí během jejich prvního roku života v průměru jen něco přes pět hodin denně. To v praxi znamená, že za zmiňované období přijdou přibližně o 44 dní spánku.

Foto: Ford (6x)

Postýlka vypadá na první pohled nenápadně, dokáže však pro mnohé rodiče neskutečné - snadno a jistě uspat miminko. Simuluje mu totiž jízdu autem.

Foto: Ford

Postýlka působí na první pohled celkem všedním dojmem.

„Po mnoha letech rozhovorů s rodiči dobře víme, že maminky a tatínkové novorozenců často zoufale touží třeba po jediné noci nerušeného spánku. Projížďka v rodinném voze sice svede zázraky, ale chudáci rodiče přitom musí zůstat vzhůru a ve střehu,“ říká designér Alejandro López Bravo ze španělského kreativního studia Espada y Santa Cruz, které za návrhem postýlky stojí.

„Postýlka Max Motor Dreams by mohla spoustě lidí usnadnit život.“

Foto: Ford

Miminko se v postýlce uondá stejným způsobem, jako při večerní jízdě autem.

Jinými slovy, aniž by museli rodiče sami vyrazit do ulic města a řídit, postýlka v pohodlí domova simuluje stejný noční výlet se všemi detaily, které dítě ve voze vnímá – slyší zvuk motoru, vnímá míjející pouliční osvětlení a samozřejmě i pravidelné vibrace podložky s občasným drcnutím.

Foto: Ford

Informace o tom, jak vypadá jízda nočním městem získá postýlka díky chytrému telefonu, který majitelé nejprve svezou autem na ukázkové noční jízdě. Ten vše zaznamená a pak předá informace postýlce.

Příslušné „znalosti” o tom, jak taková osvědčená noční jízda vypadá, získává na první pohled nenápadně vyhlížející postýlka prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Právě s ním rodiče nejprve jednu takovou „ukázkovou” noční jízdu absolvují.

Aplikace si veškeré potřebné podněty nahraje a uloží. Po připojení pak postýlka stejným způsobem vibruje, drncá, reprodukuje stejné zvuky a po jejím obvodu ubíhají ve stejných frekvencích i světla „míjených lamp”.

Foto: Ford

Postýlka je navržena tak, aby simulovala všechny otřesy, které vnímá miminko při jízdě autem.

Postýlku designéři vytvořili pro kampaň Ford of Spain a existuje zatím pouze v jediném plně funkčním exempláři.

Během krátké doby si ovšem získala obrovskou popularitu mezi lidmi, a automobilka proto v reakci na četné dotazy potenciálních zákazníků zvažuje její výrobu ve velkém.

Foto: Ford

Na spodní straně je reproduktor, aby miminko slyšelo i všechny zvuky, na něž je z auta zvyklé.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám