Hlavní obsah

Štědrovečerní stůl ozdobí stylové vánoční dekorace

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholem vánočního dne je jistě štědrovečerní večeře, upravte tedy stůl tak, abyste si mohli krom tradičních pochoutek vychutnat i slavnostní atmosféru. Jak bude tabule vypadat, záleží na vaší fantazii. Kombinovat můžete svíčky, ubrousky, sošky nebo stylové jmenovky.

Článek

Základem štědrovečerního prostření je samozřejmě ubrus. Už dlouho je moderní vrstvení a ani tento rok tomu nebude jinak. Na základní jednoduchý ubrus bez vzoru můžete položit ještě další s vánočními motivy, ať již vyberete dlouhý pás, kulatý tvar nebo kombinaci menších ubrousků.

Podle dominantní barvy potom dolaďte další doplňky, jako jsou svícny, svíčky, ubrousky nebo stojánky na jmenovky. Ty můžete vyrobit z vánočních koulí, vykrajovacích formiček nebo jednoduše z papíru. Velmi oblíbené jsou i ozdobné držáky ubrousků a menší sošky.

Nezbytnou součástí štědrovečerního stolu je ale i ovoce, především jablka a exotické plody. Zapomínat byste neměli ani na ořechy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám