Hlavní obsah

Speciální držáky, police a stolky udělají z designových obálek časopisů výrazné dekorace

Obálky mnoha časopisů jsou grafiky a fotografy, kteří je připravují, často vyšperkovány k dokonalosti. Proč si tedy krásné designové kousky více neužít i v interiéru. Máme pro vás tipy na poličky, stojany nebo stolky, které jsou navržené tak, aby v nich časopisy perfektně vynikly.

Foto: Einrichten design, Red Candy

Časopisy se mohou stát působivou nástěnnou dekorací díky držákům, které je nechají vyniknout.

Článek

Pokud patříte mezi fandy designových obálek časopisů, tak vězte, že nejlépe vyniknou třeba na kovových poličkách z drátů. Výhodou je, že jsou časopisům plně uzpůsobené a odpovídají jejich klasické běžné velikosti.

Foto: Besselink a Jones, Heavenly Homes and Gardens

Zvolit můžete i stolky, které obsahují přihrádky na publikace a magazíny.

Prim hrají všechny kovové či drátěné police a stojany. Trendem jsou v poslední době metalické barvy. Pokud tedy vsadíte na bronzovou, měděnou nebo zlatou, neuděláte chybu. Když je zkombinujete s mramorem a sametem, bude váš interiér zařízen doslova podle poslední módy.

Foto: Einrichten design, Besselink a Jones

Magazíny mohou na stěně zazářit i zavěšené v nápaditém věšáku určeném speciálně na ně.

Aby časopisy co nejvíce vynikly, vyplatí se myslet i na pozadí polic, na kterých se budou nacházet. Nejlépe viditelné budou na jednobarevných stěnách. Nemusíte se bát ale ani výraznější barevnosti. Čím barevně sytější bude stěna, tím spíše na sebe tituly upoutají pozornost.

Foto: Einrichten design, Five And Dime

Volte kousky, které umožňují průhledy. Jen tak krásné obálky nejvíce zazáří.

Ideální je police umístit do blízkosti pohovek, křesel a lenošek, ve kterých si budete časopisy číst. Měly by být hned po ruce právě tam, kde nejčastěji odpočíváte s knížkou nebo časopisem.

Foto: HolzDesignPur, Heavenly Homes and Gardens

Do moderních interiérů volte kousky bez dekorativních prvků. Domácnostem v boho stylu pak budou slušet stojany z bambusu.

Každý správný čtenář obvykle disponuje i pohodlným křeslem na čtení. Do módy se v poslední době vrátila křesla ušák. Tentokrát se sametovými potahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám