Hlavní obsah

Samoživitelka s rakovinou žije se svými dvěma syny v minibytě. Přesto si nestěžuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když 37leté Jamacé Dickersonové lékaři zjistili rakovinu, byla to pro ni rána. Se svými dvěma syny ve věku sedm a pět let se musela velmi uskromnit a tak se v americkém Seattlu přestěhovala do bytu, který má jen 23 čtverečních metrů. O tom, jak bydlí, natočila video.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Matka žije se svými dvěma syny v malém bytě o rozloze 23 metrů čtverečníchVideo: Reuters

 
Článek

Z komentářů k videu, které Jamacé natočila svým mobilním telefonem, vyznívá velká odhodlanost žít a být zde pro své děti. Právě kolem nich se točí v současnosti celý její svět. A ten není právě z největších.

Jamacé však na ploše necelých 23 čtverečních metrů dokázala vykouzlit skutečný domov, ve kterém panuje systém a řád.

„Řád, to je moje,” přiznává v komentáři během prohlídky svého bytu. Ostatně není divu, bez dobře promyšleného systému využívání všech úložných prostorů, které se jí podařilo do bytu umístit, a především, bez jeho důsledného dodržování, by se minibyt brzy změnil v nepřehledné skladiště.

Architekt vytvořil z minibytu na pražských Vinohradech krásné bydlení pro dva

Bydlení

Jamacé jako základní skříň celého bytu zvolila prostý policový systém se čtvercovými otvory, do nichž se vkládají krabice s motivem Měsíce a hvězd. Do nich se muselo vejít oblečení chlapců i další věci. Její šatník pak představuje věšák s ramínky vedle postele.

Ta se stala ústředním bodem celého bytu. Má rozměry King size a žena ji sdílí se svými syny. Postel je ovšem umístěna ve vyšší poloze tak, aby pod ní vybylo ještě volné místo, kde si mohou chlapci hrát. Vytvořila jim tak jakousi „pevnost”, jak prostor nazývá.

Navštívili jsme nejmenší byt v Praze. Nechybí v něm vůbec nic

Tipy a trendy

Jejich nový domov je to nejlepší, co si může Jamacé finančně dovolit. Lékaři jí totiž diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu.

Ostatně, dosud bydlela v domě své matky, kde měla s dětmi vyhrazený pokoj o velikosti 3,3 x 3,6 m. Bývalá učitelka na základní škole v současnosti podstupuje perorální chemoterapii kvůli invazivnímu duktálnímu karcinomu, což je typ rakoviny prsu.

Anketa

Dokázali byste žít se dvěma dětmi na 23 čtverečních metrech?
Kdyby nebyla jiná možnost, tak ano.
82 %
Tak to opravdu nevím.
9,1 %
Obávám se, že ani bez dětí...
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4038 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

I v miniaturním bytě si lze uchovat soukromí

Není problém navrhnout zařízení malého bytu, pokud nemáte zvláštní nároky na soukromí. V takovém případě ale nejčastěji získáte interiér, který spíše než domov...

Výběr článků

Načítám