Hlavní obsah

Původně chtěli bílou kuchyň, designéři jim nabídli lepší řešení

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý manželský pár rekonstruoval prvorepublikovou vilu v Jindřichově Hradci. Klíčovým bodem se stala proměna a nové zařízení kuchyně. Ve svých představách počítali manželé s tím, že jejich budoucí kuchyň bude bílá. Nakonec ale všechno dopadlo úplně jinak a mladý pár se může chlubit prostorem, který je zařízen nápaditě, moderně. A především v jedinečném stylu.

Foto: Le Bon (8x)

Pozornost každé návštěvy upoutá nejprve kovová konstrukce s policemi na kuchyňským ostrůvkem.

Článek

Zlomovým okamžikem se stala návštěva brněnského showroomu výrobce koupelnového a kuchyňského nábytku Le Bon. Právě zde si majitelé uvědomili, že bílá je sice efektní, ale kuchyň v tmavých tónech působí elegantněji.

Foto: Le Bon

Do kovové konstrukce designéři začlenili i tubus digestoře.

Foto: Le Bon

Víceúčelový úložný prostor, umístěný na vrchu kuchyňského ostrůvku, v sobě ukrývá spoustu praktických prvků. Zabudovaným kastlíkem na bylinky počínaje, přes výklopný box až po boční niku na drobnější předměty, které chce mít rodina neustále po ruce.

Kuchyň ve vile má totiž dostatek světla a díky tomu ji bylo možné ladit barevně i jinak, dokonce nebyl důvod vyhýbat se i vysloveně tmavším barvám.

V showroomu se proto nakonec rychle domluvili a designéři společnosti jim navrhli nejenom zařízení kuchyně, ale také koupelny a předsíně.

Foto: Le Bon

Pracovní deska je skleněná, v saténově černé barvě.

Autoři návrhu nápaditým způsobem zkombinovali hned několik barev a také materiálů. Na nábytek použili dubovou dýhu vyrobenou ze starých dubových trámů. Povrchy kuchyňského nábytku tak zdobí dýha s nádherně jasnou kresbou, která dodává prostoru pocit ojedinělosti a výjimečnosti.

Hezkým doplňkem jim pak jsou šedé a černé plochy z odolného kompaktního laminátu, jejichž praktickou vlastností je snadná údržba a především - nejsou na nich vidět otisky prstů.

Foto: Le Bon

Překvapení! To, co vyhlíží na první pohled jako běžná skříň, je ve skutečnosti umně maskovaná spíž.

Foto: Le Bon

Dřevěná dýha s hezky jasnou kresbou se velice pěkně vyjímá ve společnosti ploch v šedé a černé barvě.

Kuchyň však na první pohled upoutá především kovovou konstrukcí nad ostrůvkem. Tvoří ji soustava polic, mezi něž je včleněn tubus digestoře. I ten má temně šedou barvu, police pak oživuje živá zelená květina.

Zajímavé je rovněž řešení svítidel. Ta rovněž procházejí skrz kovovou konstrukci, autoři návrhu pro ně pak zvolili moderní, zcela minimalistický styl.

Foto: Le Bon

Stejný materiál, jaký se objevuje na nábytku v kuchyni, je možné objevit například v koupelně. I zde je kombinován se šedou barvou, kterou má v tomto případě stěrka na zdi.

Ostrůvek je osazen pracovní deskou z tvrzeného skla v elegantní saténové černé barvě, nad níž se hezky vyjímá dřevěný úložný prostor se zabudovaným kastlíkem na bylinky, nenápadným výklopným boxem a praktickou postranní nikou.

Hezkým prvkem prostorné kuchyně je robustní skříň s povrchem z dubové dýhy, jejíž centrální část tvoří poličky na kuchařské knihy, za dveřmi jsou pak ukryté regály s potravinami.

Foto: Le Bon

V předsíni má šedou barvu hlavní skříň se zajímavě řešenými úchyty, i zde je použito dubové dřevo.

Ostatně dýha z dubových trámů se v bytě objevuje ještě na dalších místech, například v již zmiňované koupelně a předsíni. Právě tento materiál designéři použili jako prvek, který nápaditým a nenásilným způsobem sjednocuje celý interiér vily.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám