Hlavní obsah

Při zařizování chlapeckého pokojíčku se můžete inspirovat superhrdiny

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážní superhrdinové jsou motivem, který dodá chlapeckému pokojíčku na dynamičnosti. Dětem tyto postavičky připomenou, že dobré skutky je mohou proslavit, budou vhodnou motivací pro rozvoj osobnosti. Komiksové motivy zapadnou i do interiérů dospělých, které jsou zařízeny v pop-artovém stylu.

Foto: Crowdyhouse, Animi Causa

Superhrdinové dodají interiéru nápaditého ducha a dynamiku.

Článek

Nejslavnějšími superhrdiny v naší kultuře jsou bezpochyby dvě komiksové postavičky - netopýří muž Batman a supersilný Superman. Postavičky se dlouhodobě těší velké oblibě a jejich nadlidské schopnosti jsou malými chlapci hodně obdivované. Jde tak o celkem nadčasový motiv, u kterého si můžete být víceméně jistí, že děti bude bavit.

Foto: Yellow Octopus, Ksl living

Pokud chcete dodat dětskému pokoji na zajímavosti, můžete uplatnit speciální lampu s logem Batmana nebo stan určený pro malé superhrdiny.

Je třeba brát v úvahu, že tyto kousky nejsou zrovna nejvkusnější dekorací, a tak by zpravidla měly sloužit jen jako doplněk dětských pokojů.

Výjimkou jsou interiéry zařízené ve stylu pop-art, kterým sluší všechny motivy z konzumní kultury a předně komiksové vzory.

Foto: Excelsa, DaWanda

Jídelnu zpestří prostírání s mtivy superhrdinů nebo hodiny speciálně tvarované ze staré vinylové desky.

Pokud chcete tento motiv umístit i do dívčích pokojíčků nebo místností, které mají děti dohromady, můžete uplatnit i motiv Supergirl. Ta je ženským protějškem Supermana. Jako motiv interiérových doplňků je ale mnohem hůře k sehnání.

Foto: Yellow Octopus (2x)

Silikonová forma umožní vytvoření dortu s logem superhrdiny. Originální potah na židli zase může děti motivovat posezení u školních úkolů.

Pokojíčku dekorovanému kousky s motivy superhrdinů by měla jinak vládnout střídmost a minimalismus. Tento motiv je totiž celkem výrazný, vévodí mu jasná a sytá barevnost. Pokud zvolíte ostatní zařízení jednoduché, motiv lépe vynikne, pokojíček nebude působit přeplácaným dojmem.

Foto: DaWanda, Excelsa

Hrnečky s tvary a motivy inspirovanými superhrdiny poslouží i jako stylové dekorace.

Nebojte se experimentovat a v pokojíčcích s motivem superhrdiny pavoučího muže Spider-Mana použít i různé sítě. Ty mohou posloužit i jako bezpečnostní prvek bránící úrazu. [celá zpráva]

Foto: Yellow Octopus, Andshine

Děti může k čištění obuvi inspirovat rohožka s názvem oblíbeného superhrdiny. Motiv odvážné postavičky na samplepu můžete uplatnit i na stěně dětského pokojíčku.

Při zařizování dětského pokoje se dají použít i motivy různých domácích i exotických zvířat. I ty dodají pokoji dynamiku a zpestří jinak všední interiéry. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám