Hlavní obsah

Pomůcky, které nesmí při grilování chybět

Právo, Gisela Růžičková

Při vaření a grilování pod širým nebem nám často stačí jen kvalitní palivo a několik šikovných nástrojů, které nám přípravu usnadní. Jací pomocníci to jsou? Nechte se inspirovat!

Foto: OUTDOORCHEF (2x)

Silikonový štětec (260 Kč) je praktický při nanášení BBQ omáček na žebra, suga na pizzu nebo čokolády na muffiny. Odolá teplotám až do 220 °C, má odnímatelné štětiny pro snadné čištění a mytí v myčce.

Článek

Štětec — absolutní nezbytnost, kterou jídlo před grilováním a během něj potíráme olejem, aby se nepřilepilo.

Foto: MOUNTFIELD

Rošt na hamburgery (159 Kč) usnadní práci i při přípravě ryb. Maso se griluje postupně z obou stran a drží požadovaný tvar.

Grilovací kleště — usnadní obracení většiny grilovaných specialit. Přednost dáme kleštím z nerezové oceli.

Foto: MOUNTFIELD

Profesionální kvalitní nerezový set nářadí BBQ (589 Kč) ocení všichni milovníci grilování.

Široká kovová špachtle z nerezové oceli pomůže obrátit hamburgery, steaky i rybí filety.

Vidlička s dřevěným držadlem se hodí při zvedání větších kusů pečeného masa nebo drůbeže z roštu. Při grilování do masa nepícháme, abychom nepřišli o šťávu.

Foto: WWW.WEBERSTEPHEN.CZ

Kompaktní zapalovací komín Weber® (489 Kč) – tato přenosná pomůcka rychle a snadno nažhaví brikety na správnou teplotu pro grilování.

Grilovací rukavice — delší rukavice zabrání popálení předloktí.

Foto: MOUNTFIELD

Rukavice na grilování Char-Broil (145 Kč) je neodmyslitelnou součástí každého grilování nejen proto, že chrání naše ruce před žárem a spálením, ale navíc podpoří image profesionála.

Špízy se prodávají ve všech tvarech a délkách — od nejjednodušších ocelových až po špízy s dvojitým pozinkováním. Kdo negriluje často, vystačí si se špízy bambusovými, které musí před použitím namočit na půl hodiny do studené vody.

Foto: WWW.WEBERSTEPHEN.CZ

Lis na hamburgery Weber Original™ (409 Kč) využijeme pro snadnou přípravu plochých, jednotných placiček masa i zeleniny či masových karbanátků. Lis má nylonovou rukojeť s texturovaným protiskluzovým úchopem, který lze oddělit a snadno očistit.

Kuchyňská minutka se osvědčila při grilování se zavřeným poklopem, kdy jídlo nevidíme.

Grilovací kartáč s nerezovými mosaznými štětinami nám usnadní čištění grilu.

Vpichovací teploměr se osvědčil při pečení kusů masa silnějších než 2,5 cm.

Foto: OUTDOORCHEF

Vpichovací teploměr Outdoorchef Gourmet Check (1140 Kč) změří teplotu uvnitř masa i teplotu okolního prostředí. Na obě teploty si můžeme nastavit alarm.

Ukazuje teplotu uvnitř masa. Během grilování se teploměr nikdy nenechává zabodnutý v mase.

Foto: WWW. WEBERSTEPHEN. CZ

Brikety Weber Long Lasting Premium (7 kg/299 Kč a 3 kg/149 Kč) poskytují rovnoměrnou teplotu pro grilování až na čtyři hodiny. Rozhoří se do cca 30 minut a hoří při konstantní teplotě. Lze je použít i opakovaně po vyhasnutí.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám