Hlavní obsah

Podložky pod notebook mohou sloužit i jako servírovací tác

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérské inovace zaměřené na pohodlí moderního člověka jsou stále více v kurzu. Zajímavou novinkou jsou podložky pod notebooky, díky kterým můžete pohodlně pracovat i na gauči, na posteli nebo kdekoliv jinde v bytě. Mohou sloužit jako chladící podložky i jako servírovací tácy.

Článek

Sedáváte-li rádi se svým notebookem na pohovce nebo v posteli, vězte, že nejste jediní. Téměř 60 procent lidí, kteří doma pracují s notebookem jej používají na pohovce nebo na gauči.

Může se ale stát, že se počítač začne po čase přehřívat, protože jste nechtěně nohou nebo přikrývkou překryli větrací otvory, které notebook potřebuje pro odvětrávání. Řešením je podložka pod notebook.

Tác i podložka v jednom zaujme designovým provedením

Novinkou je podložka a tác v jednom, díky rozměrům 46 x 38 cm nabízí podložka dostatečný prostor i pro ty nejširší notebooky, dá se ovšem použít i jako stylový tác na snídani.

Při výběru podložky pod notebook se vyplatí vybrat tu, která nejlépe splňuje následující parametry.

Spodní část by měla být tvarovatelná, vrchní naopak pevná

Vyzkoušejte si, zda je spodní část podložky tvarovatelná a dobře drží na klíně nebo jiném nerovném povrchu. Spodní polštář může být vyplněný polystyrénovými kuličkami, které se vytvarují podle vašich nohou, což zaručuje pohodlné držení notebooku ve vodorovné poloze.

Ideální jsou zejména ty podložky, které mají vrchní vrstvu z pevného materiálu. Ten vytváří rovný povrch nutný pro správné chlazení. Uživatel je tak chráněn od ohřátého notebooku.

Pro komfortnější a ergonomičtější posazení notebooku oceníte ty podložky, které stoupají směrem od uživatele. Hodí se pro netbooky s displejem o menších rozměrech. Při sledování filmů se tak nebudete hrbit.

Další zajímavou novinkou jsou podložky, které se dotýkají těla uživatele jen v několika bodech namísto toho, aby notebook ležel na klíně celou plochou.

Klenutá základna umožňuje lepší proudění vzduchu. Takovou podložku ocení majitelé notebooků, které mají sklon k přehřívání. Takzvané aktivní podložky pak notebook cíleně ochlazují.

Většinou pro běžnou práci postačí podložka pasivní. I tyto podložky snižují vnitřní teplotu počítače, záleží ale na daném použitém materiálu a jeho tepelné vodivosti. Některé podložky mají po stranách i praktické kapsy pro uložení adaptéru, myši nebo psacích potřeb.

Oceníte i praktický snímatelný potah. Vyplatí se také zkontrolovat, zda je povrch podložky neklouzavý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám