Hlavní obsah

O prádlo se postará sluníčko a vítr

Právo, Dana Jakešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praní prádla je takřka každodenní záležitostí. U větších rodin doslova. Pak ještě zbývá ho usušit. Teď v létě se přímo vybízí pověsit prádlo ven na sušák, aby bylo krásně provoněné.

Foto: Hornbach

SuperDry Mini je stabilní sušák na prádlo se sklápěcím kloubem a sušicí plochou 12 m. Dobře se vejde i do vany. Vyjde na 750 Kč.

Článek

Mohlo by se zdát, že s nástupem sušiček na prádlo klasickým sušákům odzvonilo. Ale není tomu tak. I proto, že ne všechny věci je možné do sušičky dát. Bez nějaké varianty sušáku se tak neobejde asi žádná domácnost. Jak si správně vybrat?

Sušíme v bytě

Výběr sušáku byste měli uzpůsobit velikosti bytu a množství prádla, které obvykle máte. Pokud ale bojujete o každý centimetr, zvažte flexibilní stojací sušáky, které mají několik úrovní do výšky, nebývají příliš široké a nezabírají tak mnoho místa. Takové sušáky dokážou poskytnout i 40 metrů sušicí plochy – a přitom se vejdou i do sprchového koutu.

Podcenit byste neměli ani to, z jakého materiálu jsou vyrobené. Ideální je ocel, která toho snese rozhodně víc než plast a bude i stabilnější. Tam, kde se pere hodně prádla nebo je potřeba sušit velké kusy, jako je např. povlečení, za zvážení stojí roztahovací sušák.

Při praní prádla myslete na přírodu

Tipy a trendy

Sušíme venku

Interiérové sušáky lze samozřejmě postavit i na balkon či terasu. Kdo má zahradu, měl by uvažovat o pořízení zahradního sušáku. Ty moderní jsou rozkládací. Zahradní sušák lze napevno zasadit do země a ponechat jej tam celoročně, nebo jej můžete po každém sušení odnášet. K dostání jsou i speciální sušáky pro připevnění na stěnu, které se hodí na balkon.

Anketa

Sušíte prádlo na sušáku, nebo v sušičce?
Na sušáku
68,9 %
V sušičce
10,3 %
Tak i tak
20,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6107 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na vodní kámen v pračce a myčce

Tvrdá voda prodražuje chod mnoha rodin. Náklady na její úpravu, na opravy spotřebičů atd. jdou za rok někdy i do tisíců. Jaké jsou nejrozumnější způsoby řešení...

Ručníky perte šetrně a bez aviváže

Chcete se hned utírat do právě zakoupených ručníků? Předtím je ale raději aspoň dvakrát vyperte. Vlákna se utáhnou, jiná uvolní. Ta pak zastřihneme ve výšce...

Výběr článků

Načítám