Hlavní obsah

Netradičně řešený byt 1+kk v centru Prahy splnil sen mladé dívce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký je sen mnoha dnešních mladých dívek? Ani ne tak vdát se, jako být samostatné. Odpoutat se od rodiny, zejména od matky (nebohé dívky, jednou budou také matky), mít dobrou práci a nejraději také svůj byt.

Foto: www.modernibyt.cz

Obytný prostor bez teras není velký, ale architekt ho navrhl promyšleně, aby zde každá činnost měla přiměřené místo. Na terasy, které byt obklopují, se vchází z několika míst.

Článek

Jsou to chvályhodné životní plány, včetně opuštění rodného hnízda, protože to činí každý živý tvor na této planetě. Často však narážejí na tvrdou životní realitu. Místo vlastního bytu jim musí stačit lepší či horší podnájem a zajímavá dobře placená práce se také všude nenajde.

Foto: www.modernibyt.cz

Velkými okny, která prosvětlují celý interiér, vstupuje do bytu z několika stran volný venkovní prostor, protože obytné věže jsou od sebe značně vzdálené.

Více příležitostí rozhodně nabízí město, ale ne každé. Největším lákadlem je Praha. Už je to ale tak, že kromě plánu a vůle ho uskutečnit, potřebuje člověk také štěstí na správnou příležitost.

Sedm let dojíždění

Martina dojížděla z malého lázeňského města do Prahy už od prvního ročníku speciální střední školy. Pak se rozhodla pokračovat ve studiu na soukromé škole příbuzného oboru a po sedmi letech harcování toho měla dost. Dvě hodiny denně, které strávila ve vlaku, sice mohla číst nebo se učit, ale to ranní vstávání…

Foto: www.modernibyt.cz

Celé zařízení je přiměřené jednomu nebo dvěma lidem, ale kuchyň, která byla součástí vybavení, zvládne i mnohem větší počet návštěvníků.

„Z domova jsem odjížděla brzy ráno a zpět se vracela v době, kdy v našem městě bylo jako po vymření,“ vzpomíná teď s úsměvem. Zavřené obchody, jedno kino s neaktuálním programem, tři kavárny, jedna stále stejná diskotéka.

„Občas jsem zůstala v Praze na nějakou zajímavou kulturní akci – divadlo, koncert, ale půlnoční návraty nebyly příjemné a tatínek to také nerad viděl,“ přiznává.

Přiletěla zlatá muška…

A pak na ni usedlo štěstí, dokonce hned dvakrát. Protože studovala s výborným prospěchem, dostala dobře placenou práci v bankovním sektoru. Když pak začala hledat vhodné ubytování, našla na internetu nabídku na pronájem malého bytu v novostavbě na Žižkově. Moc jí vyhovovalo umístění vzhledem k jejímu pracovišti, které je v centru. A proslulá tramvaj č. 9, která ideálně protíná celou Prahu, ji teď vozí skoro před dům.

Foto: www.modernibyt.cz

Martina má ráda barvy a červená je její oblíbená. Ráda ji nosí a zvolila ji i pro „ložnici“. Vybrala si v této barvě také několik doplňků, které s celkovým bílým prostředím pěkně ladí.

Foto: www.modernibyt.cz

Intimitu „ložnice“ zajišťuje oboustranný policový systém, který ji odděluje od ostatního prostoru. Výhled na terasu zase zpříjemňuje probouzení.

Nebydlí zde dlouho, ale s velkým potěšením užívá všech půvabů, které jí netradičně řešený byt nabízí. Je to 1+kk o celkové výměře 76 m2, třetinu toho však tvoří terasy směřující do dvou světových stran. Martinu nesmírně baví na nich pobývat a těšit se pohledem do velkého, pečlivě udržovaného parku, který tvoří odpočinkové centrum pro deset obytných věží.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelnu vybavil investor moderními zařizovacími předměty. Umyvadlo s velkými odkládacími plochami, vana se sprchou a osvětlená zrcadlová skříňka Martině velmi vyhovují.

Občas se z dálky účastní grilování, které si připravili sousedé na vyhrazeném místě u potůčku. Může ho samozřejmě zorganizovat pro své přátele i ona nebo s nimi posedět u jezírka s vodopádem.

Foto: www.modernibyt.cz

Z teras je krásný výhled do vnitřního parku, který je chráněn věžemi ostatních objektů. Výhled z teras si Martina moc užívá a pomýšlí i na malý luxus – umístit sem relaxační vanu. Není to problém, protože terasy mají jak přívod vody, tak osvětlení.

Zatím jí ale zcela postačují terasy, které má k dispozici. Svůj první samostatný byt si zařídila většinou nábytkem z IKEA, nepotřebovala ho mnoho. Kuchyňská linka byla součástí vybavení bytu. Cítí se tu pohodlně a dokonale v bezpečí, protože celý komplex má ostrahu. K dispozici má i různé služby, které usnadňují život. Co víc si může mladá dívka přát? Přítel je samozřejmě na obzoru…

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám