Hlavní obsah

Nerezavějící ocel vyniká odolností a fandí moderním tvarům

Novinky, Kristýna Křížová

Nároky na předměty pro venkovní použití jsou mnohem větší než pro běžné předměty a dekorace do interiéru. Na zahradě oceníme nejen vzhled předmětu, ale také jeho stabilitu a odolnost proti změnám počasí. Skvělým materiálem, který vám při správné péči vydrží celé věky je nerezavějící ocel. Vyjde sice dráž než jiné materiály, zato však mnohem déle vydrží.

Článek

Nerezová ocel je obecným názvem pro všechny druhy oceli, které nepodléhají korozi. Pokud se povrch předmětů z nerezové oceli nijak nemění, není třeba žádných úprav. Při nepoužívání předmětů je vhodné je omýt čistou vodou a uložit na suché a čisté místo.

Pokud předmět vykazuje známky usazenin nebo oxidace, je třeba jej vyčistit čističem nerezu a ošetřit přípravkem pro konzervaci a a leštění kovů.

Je také vhodné zabránit styku předmětu z nerezové oceli s chemikáliemi, které by mohly poškodit jejich povrch. Vyplatí se také zamezit kontaktu ocelových předmětů s předměty z jiných kovů.

Díky těmto pár pravidlům se můžete těšit z působivého vzhledu nerezových doplňků desítky let.

Nerezové povrchy jsou v našich domácnostech čím dál populárnější, vyrábějí se z nich úchytky dvířek, vodovodní baterie, věšáčky, držáky utěrek nebo ručníků a další drobné předměty.

Ocel fandí geometrickým tvarům a vysokému lesku

Ocel je ušlechtilý a nesmírně trvanlivý materiál, výrobky, které se z ní vyrábějí, vynikají většinou minimalistickými geometrickými tvary.

Minimalistické tvary a střídmá barevnost působí v exteriéru nenásilně a působivě.

Hitem jsou nerezové větrníky

Různé typy větrníků se těší oblibě hlavně u dětí, nemusí jít ale o kýčovité kousky, pokud zvolíte větrníky z nerez oceli, získá vaše zahrada působivý doplněk.

Větrníky jsou skvělou dekorací, která působivě vypadá a odežene i nenechavá zvířata, která by měla zálusk na vaši zahrádku.

Výhody nerezavějící oceli pro venkovní použití jsou nesporné, nevýhodou je vysoká cena výrobků, kterou ale vyvažuje dlouhá životnost.

Anketa

Připlácíte si za kvalitnějsí materiál do zahrady?
Ano, venkovní prostředí to vyžaduje.
5,8 %
Ano, kvalitu upřednostňuji i v interiéru.
58 %
Ne, vybírám podle ceny.
19,1 %
Ne, myslím, že by se mi investice nevrátila.
17,1 %
Celkem hlasovalo 555 čtenářů.

Ptejte se po kvalitní oceli

Austenitická chrómniklová nerezová ocel má vynikající odolnost proti korozi, zvláště proti atmosférické a půdní. Dosahuje velmi vysokého lesku, dlouhodobě ji lze vystavit teplotám do 350°C. Má využití v  architektuře, je vhodná na ozdobné prvky, zábradlí, fontány, vyrábí se z ní područky pod křesla do exteriéru aj. Je hygienicky nezávadná, dobře se čistí a je nenáročná na údržbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám