Hlavní obsah

Nástěnné svícny dodají interiéru podzimní hřejivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní chladné večery, kdy se už brzy smráká, bezpochyby vybízejí k zútulnění interiérů. Rozhodně není na škodu jim dodat na hřejivosti. Třeba díky nástěnným svícnům, kterými nejen prosvětlíte rohy místností, ale také prostor zútulníte.

Foto: The Shop Floor Project, Heavenly Homes and Gardens

Nástěnné svícny vnesou do celého prostoru spirituální atmosféru.

Článek

Během podzimu v interiéru zafungují hlavně svícny ve tvaru listí. Pokud zvolíte ještě teplou metalickou úpravu (bronz, zlato, měď), budou na stěnách připomínat všechny krásy spadaného a zlátnoucího listí. Ideální je, pokud využijete několik různých druhů dohromady.

Foto: The Shop Floor Project

Motivy listů se skvěle hodí k podzimnímu aranžmá interiérů.

Svícny zafungují na stěnách jako dekorativní předměty. Ideální je kombinovat je s rostlinnými dekoracemi a stěny příliš nepřehltit dalšími ozdobnými objekty. Svícny tak nejlépe vyniknou.

Z téhož důvodu je raději umístěte na stěny vymalované ve světlejších, ale teplých tónech. I díky tomu bude prostor působit příjemnějším dojmem.

Foto: The Grey Works

Díky svícnům ve tvaru listů dodáte interiéru přírodního ducha.

Velkým trendem poslední doby je boho styl, který fandí přírodním materiálům, barvám a inspiracím z rostlinné a přírodní říše. Tyto svícny s ním budou perfektně korespondovat. Nevadí ani, pokud budou mít drobnou patinu. I ta k tomuto stylu patří.

Foto: Sweetpea a Willow

Některé svícny mohou v interiéru sehrát i roli nástěnných dekorací.

Pokud máte interiér zařízený v klasičtějším stylu a nepotrpíte si na ozdobné dekorace, pak volte uměřenější svícny. Pokud chcete upoutat pozornost na krásy plamene, sáhněte po svícnech kombinovaných se zrcadlem.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, The Grey Works

Do klasičtěji zařízených interiérů volte uměřenější design.

Svícny patří i k hygge stylu, který je ideální pro podzimní a zimní sezonu. Nechybí v něm ani kožešiny, ať už pravé, nebo umělé. Stejně tak nesmí chybět hřejivé deky, koberce s vysokým vlasem, teplé žluté světlo a podobně.

Dům z kontejnerů, kde vládne severské hygge

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Bytové dekorace

Reklama

Výběr článků

Načítám