Hlavní obsah

Nadstandardní domov s úchvatnou terasou v krásném prostředí Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ukončení státních zkoušek na vysoké škole se Petře otevřely nové obzory. Díky štědrosti otce se jí naskytla možnost vlastního bydlení. Nemusela však odstartovat své bydlení v menším prostoru jako většina mladých, ale pustila se do úpravy nadstandardního bytu s krásným výhledem na Prahu.

Foto: www.modernibyt.cz

Terasa je vybavena i nerezovou venkovní kuchyní s přívodem vody a chladničkou.

Článek

Dříve jste jako studentka zřejmě bydlela někde v podnájmu, to byl určitě velký skok k lepšímu.

V průběhu studií jsem nebydlela v podnájmu, ale se svým otcem. Studovala jsem v Praze. Ke konci studií jsme si ale s přítelem Rosťou chtěli najít své vlastní bydlení. Už nějakou dobu jsme se rozhlíželi a hledali bydlení blízko metra, nepříliš daleko od centra, v pěkném prostředí a také jsme se nechtěli moc vzdalovat z této lokality.

Foto: www.modernibyt.cz

Kožená sedací souprava je sestavena z více modulů, které lze příležitostně podle potřeby přesunovat. Prosklené niky, které slouží k ukládání nápojového skla, vymyslel Petřin otec. Skleničky nestojí, ale jsou zavěšeny.

Vyrůstala jsem zde, v Tróji bydlí otec a nedaleko žije i Rosťův patnáctiletý syn. Přítel pak natrefil na rezidenční dům, kde objevil v nejvyšším patře tento byt.

Upravovali jste ho nějak?

Ano, bourali jsme některé betonové příčky. Byl hodně rozčleněný, snad to měl být pět plus jedna. Byt má zhruba 190 m2 a terasa 106 m2. Dnes má otevřenou společenskou zónu a oddělenou intimní s ložnicí a pracovnou se dvěma koupelnami. Jedna má dvě umyvadla a velký sprchový kout a druhá vanu. Obě jsou vybavené i klozetem.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj je vybaven TV a hudebním systémem Bang & Olufsen. Ozvučení je z obývacího prostoru vyvedeno také na terasu.

Pracovna je vlastně další ložnicí, která slouží hostům. Za ní je ještě menší místnost s mnoha úložnými prostorami. Pracovnu lze výhledově upravit jako dětský pokoj.

Kam vedou dveře v kuchyni, to je spíž?

Ano, tady je menší spíž a větší místnost, která slouží jako prádelna a technická místnost. Nábytkem připomíná druhou kuchyň. Je tu dřez, plno skříněk, pračka se sušičkou a máme tu také úložné prostory na různé čističe, koš s prádlem a podobně.

Foto: www.modernibyt.cz

Na základě zkušeností si Petra pořídila spotřebiče Miele. Kuchyň je vybavena indukční varnou deskou, vestavnou chladničkou, myčkou, multifunkční troubou, která pracuje s mikrovlnami a speciální tlakovou parní troubou. Dřez je vybaven praktickým drtičem.

Další velká chladnička, mraznička, vinotéka a úložné prostory pro potraviny jsou ve spíži. Ta je oddělená s klimatizací, která zde stále udržuje nižší teplotu.

Foto: www.modernibyt.cz

Domácí technická místnost slouží především jako prádelna. Vybavením připomíná druhou kuchyň.

Do úprav interiéru jste se pustili na vlastní pěst?

To ne. Otec se hodně zajímá o bytový design, sám pěkně bydlí a má vytříbený vkus. Totéž je blízké i mně. Spolu jsme sice dali dohromady koncept interiéru, ale i tak jsme oslovili architektku Zuzanu Krejčí.

Znali jsme ji už z předchozí realizace otcova bytu a domu prarodičů. Stejně tak ohledně práce a dalšího zařízení jsme se obraceli na firmy, s nimiž jsme už měli dobré zkušenosti.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice je vybavena skříněmi a pohodlným vysokým lůžkem s elektrickým ovládáním. Jedna stěna je obložena keramickým obkladem Wave. I odtud lze vstoupit přímo na terasu.

Hodně vybavení máme zhotoveno na míru opravdu šikovnými truhláři. S architektkou jsme navštěvovali showroomy, ale vybírala jsem si já, o interiéru jsem měla poměrně jasnou představu.

Foto: www.modernibyt.cz

V koupelně vládnou hranaté tvary včetně klozetu a bidetu. Umyvadla Zero s bateriemi Dornbracht jsou osazena na desce z Technistonu.

A jaká byla?

Mám ráda moderní jednoduchý design. Přála jsem si docílit světlého a vzdušného interiéru, který by byl elegantní a něžný zároveň. Proto je zde hodně bílé a šedé barvy. V tmavším odstínu je jen podlaha, ale ta zase barevně navazuje na podlahu terasy.

Nebála jste se bílé barvy s ohledem na praktické užívání?

Vůbec, naopak! Přítel na okamžik zauvažoval o černé kuchyni, ale ze zkušenosti vím, že na tmavém povrchu je každý otisk ruky vidět víc. Konkrétně o bílé barvě kuchyně jsem předem rozhodnuta nebyla. Když jsme ale tu naši s přítelem v showroomu uviděli, zamilovali jsme se do ní na první pohled.

Foto: www.modernibyt.cz

Pracovna je užívána také jako ložnice pro hosty. Kromě lůžka s nočními stolky je vybavena nábytkem vyrobeným na míru z MDF desky lakované do vysokého lesku. Dlouhý pracovní stůl doplňují plastové židle s opěrkami.

Mým snem totiž byla velká kuchyň s ostrůvkem. Moc si ji užívám a oceňuji skvělé spotřebiče, hlavně parní troubu, z níž jsem doslova nadšená. Opravdu hodně vařím.

Potrpím si také na pěkné stolování. Pochytila jsem to při návštěvě dobrých restaurací, kam s přítelem i otcem rádi zajdeme a také jsem se to učila ve škole. Zvolila jsem klasiku a servíruji na bílém kostním porcelánu ze stylové kolekce společnosti Villeroy & Boch včetně příborů.

Interiér je opravdu velmi příjemný, světlý a působí svěže. Ovšem ta terasa a výhled na Prahu je ohromující.

Terasa je opravdu velká. Obepíná téměř celý byt. Jsme tady jako na rozhledně. Když je pěkné počasí, máme stále otevřeno a žijeme tak napůl venku. Milujeme teplé letní podvečery.

Foto: www.modernibyt.cz

Terasa je vybavena odolným plastovým nábytkem Slim Line včetně lehátka, a stolkem se čtyřmi židlemi.

Terasa je další, ale venkovním nábytkem vybavený obývací pokoj i s kuchyní. Už chybí jen truhlíky na květiny. Zabydleli jsme se rychle. Jsem tu velmi šťastná a otci vděčná za jeho velkorysost a za to, že nám takové bydlení umožnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám