Hlavní obsah

Nábytek na chalupu s duší přírody i tradice

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útulné, přírodní, tradiční, měkké a voňavé. Takové má být bydlení na chalupě nebo v letním bytě. Reprezentuje ho přírodní podlaha, dřevěné trámy se zavěšenými bylinkami, čistě bílý ubrus a na něm váza po babičce s natrhaným lučním kvítím.

Foto: DVEŘE-KOVÁNÍ (2x)

Dekorativní starobylé umyvadlo, kulaté, s umístěním na desku. Květinový motiv fialka, cena 9559 Kč.

Článek

Je to pravý opak bydlení ve městě, které je moderní a minimalistické. Tam má hlavní slovo kov, sklo, umělé materiály a hrana.

Foto: QUICK-STEP

Letní prosvětlený byt s masivním jídelním stolem doplňuje bílý nábytek. Podlahová krytina přírodní tvrdé dřevo, provedení parkety, dřevina dub polární matný.

Proto rádi utíkáme na venkov, kde je v domácnosti stará patinovaná skříň, kolem stolu po babičce židle z bazaru a nádobí pořízené z hrnčířských trhů.

I přesto, že je to domácnost různorodá, působí pohodlně a vlídně.

Foto: A LA MAISON

Originální nádoba na aranžované květiny, materiál opotřebovaný zinek, snadno přenosná.

Zejména proto, že pečlivě vybíráme nábytek s „duší“, který má svoji hodnotu i po letech. Preferujeme přírodní odstíny a barvu bílou, modrou, červenou a zelenou.

Foto: KERAMIKA SOUKUP

Série dlaždic vhodných na chodbu i kuchyně, Bijou, rozměr 20 x 20 cm, lze zakoupit náhodný mix 9 dekorů za 669 Kč/m2.

Nezapomene na detaily: svícen, rámeček s fotografií, úchytky kuchyňských dvířek, háčky, dózy, vlněné přehozy a měkké polštářky.

K dotvoření atmosféry použijeme jemné květinové motivy a bílou zdobnou krajku.

Foto: A LA MAISON

Dekorativní lampa ve tvaru lahve, provedení sklo/nerez, cena 8700 Kč.

Minislovníček

Vintage styl: je nábytek či dekorace, které vždy reprezentují kvalitu, která obstála v čase, má svoji hodnotu a bude ji navždy mít.

Foto: A LA MAISON

Vintage styl reprezentují kousky do bytu, které mají svoji kvalitu, podtrhují útulnost v domácnosti, pohodu a vkus.

Retro styl: je obecně nábytek staršího data, nemusí jít vždy o kvalitní kousek, obvykle se dělí podle let na 60., 70., typický je materiál, tvar.

Foto: DVEŘE-KOVÁNÍ

Porcelánová úchytka, patinovaná mosazná klika s porcelánem (cena 1936 Kč), otočný porcelánový vypínač (cena 1570 Kč) a porcelánová zásuvka (cena 874 Kč) se vyrábí na zakázku. V nabídce různé květinové dekory, které lze sladit do kolekcí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám