Hlavní obsah

Motivy velkých palmových listů jsou v kurzu. Interiér promění v oázu stvořenou k odpočinku

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozměrné palmové listy coby motiv na textiliích i dekoracích jsou velkým trendem poslední doby. Zelená barva uklidňuje, v kombinaci s přírodním motivem jde o ideální vzor do všech prostor určených k relaxaci a odpočinku.

Foto: Audenza, Ella James

Zvolit můžete i netradiční osvětlení, které na první pohled vypadá jen jako stylová dekorace.

Článek

Palmové listy jsou symbolem exotiky, nezkrotné přírody i tropických oblastí. Jde o motiv, který skvěle koresponduje s interiérem zařízeným v přírodním, tropickém nebo boho stylu.

Hodí se i do místností zařízených v koloniálním stylu a interiérů inspirovaných kulturou ostrova Bali v Indonésii.

Foto: Yorkshire Fabric Shop, Lime Lace

Textil a koberce s motivy palmových listů promění interiér v oázu jako stvořenou k relaxaci.

Palmové listy můžete v interiéru uplatnit nejen jako motiv, ale i jako materiál. Vhodný je na drobné koberečky, prostírání nebo paravány. Z materiálů je pak do interiérů s motivy palmových listů vhodný i bambus. Nábytek z něj je lehký a působí vzdušným dojmem.

Foto: Annabel James, Beaumonde

Některé kousky mohou listy připomínat jen hodně nenásilnou formou.

Kousky s motivy palmových listů se nejlépe hodí do obývacích pokojů, ložnic a všech prostor určených k relaxaci a odpočinku. Do kancelářského prostředí a míst určených k podávání výkonů to s nimi nepřehánějte. Tento motiv totiž působí spíš uklidňujícím dojmem.

Foto: Ella James, The French Bedroom Co

Polštáře s tropickými motivy dodají interiérům exotického ducha.

Vzhledem k tomu, že jde o rozměrný motiv, vyvarujte se jeho nadměrného použití v malých a stísněných interiérech. Pokud byste ho uplatnili třeba na stěnách ve formě tapet, zbytečně by prostor udělal na pohled menším. V takových prostorech volte spíše drobnější motivy.

Foto: Desenio

Motivy palmových listů nechte zazářit i na obrazových dekoracích.

Motivy palmových listů můžete naopak bez omezení uplatnit ve velkých a vzdušných interiérech s vysokými stropy. Pokud chcete docílit opravdu trendy interiéru, kombinujte kousky s palmovými listy i s metalickými kovy, mramorem a sametem. Tedy s materiály, které vévodí letošní sezoně.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám