Hlavní obsah

Modré křeslo nebo lanová konstrukce. V pražském bytě hrají prim zajímavé detaily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí manželé koupili na pražském Proseku byt 4+kk o rozloze 131 m2. Ihned poté se obrátili na architekty s žádostí o úpravu. Vybavení bytu, jako jsou podlahy, koupelny, dveře, bylo z jejich strany jasně definováno.

Foto: Robert Žákovič a časopis Bydlení mezi panely

Interiér designéři zařizovali s důrazem na kvalitní materiály, čisté linie a konstrukční jednotnost.

Článek

Úkolem architektů a designérů ze studia Martina Design bylo zařídit každou místnost, kromě budoucího dětského pokoje, a to konkrétně: obývací pokoj s kuchyní, pracovnu, ložnici, dvě koupelny, chodbu a komoru.

Stavebně byt neupravovali

V začátcích se architekti potýkali s hledáním ideálního dispozičního řešení v obývacím pokoji s kuchyní. Nejvíce je trápilo uspořádání obývací a jídelní části.

Nakonec zvítězilo řešení klientů, kteří chtěli obývací část u oken a druhého vstupu na terasu a jídelní část blíže kuchyni. Stavebně byt nijak neupravovali, provedli však značnou úpravu elektroinstalace pro budoucí řešení nábytku.

Modré křeslo u jídelny

"Hlavní barevnou škálu nového interiéru jsme ladili ke stávající podobě bytu, jehož základ tvořila podlaha v běleném dubu a antracitová okna. Převládá tak bílá, antracitová, šedá barva v kombinaci s dubovým dřevem.

Jako kontrastní barvu jsme na přání klientů volili sytě žlutou, která se objevuje v kuchyni a na televizní stěně. Jako ojedinělý solitér pak vše doplňuje modré křeslo u jídelny," popisuje designérka Martina Pištěláková.

Technické údaje

  • Termín návrhu: 10/2016
  • Termín dokončené realizace: 11/2017

Celý interiér maximálně propojen

Interiér byl navržen s důrazem na kvalitní materiály, čisté linie a konstrukční jednotnost.

Foto: Robert Žákovič a časopis Bydlení mezi panely

V chodbě nechybí dostatek úložných prostor i místo k sezení.

Pozornost si tak získají originální dominantní světla a důležité detaily, jako masivní dubová madla u šatních skříní, naopak bezúchytová kuchyně nebo lanová konstrukce v chodbě, která majitelům slouží jako galerie jejich příležitostných fotek.

Architekti se snažili maximálně splynout s původním výrazem bytu a celý interiér maximálně propojit.

Spolupráce s klienty

„Nutno podotknout, že spolupráce byla s klienty velmi osobní, intenzivní, řešili jsme společně každý prvek, každý produkt. Některá světla si vybrali dokonce sami, my jen pohlídali barevné ladění a správné umístění,“ doplňuje designérka.

Reklama

Výběr článků

Načítám