Hlavní obsah

Moderní hrad s cimbuřím i brněním shlíží na rušnou vesnici a mořské pobřeží

Novinky, Jana Nesvadbová

V samém srdci španělského pobřeží Costa del Sol, ve vesničce Esteponia, stojí luxusní vila vybudovaná ovšem jako napodobenina středověkého hradu. Co by někteří nazvali bohapustým kýčem, jiné naplňuje nadšením a obdivují se jejímu vybavení. Nechybí jí hlavní věž, okraje zdí zdobí cimbuří a také uvnitř návštěvník najde vše, co v hradu očekává – především rytířské brnění u hlavního schodiště. Pro zájemce o podobný typ architektury je hrad k mání. V přepočtu za 20 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Moderní vila ve španělské Andalusii je postavena jako napodobenina středověkého hradu.

Článek

Hrad stojí v nádherném prostředí, do kterého svým charakterem roztomile zapadá. Přestože na první pohled působí historickým dojmem, v jádru je novodobou stavbou s veškerým luxusem, který člověk od současné architektury žádá.

Foto: Profimedia.cz

Jako každý hrad, má i vila svou věž a zdi ozdobené cimbuřími.

Foto: Profimedia.cz

Do domu se vstupuje po padacím mostě.

Jinými slovy, ve zdech domu se skrývá čtveřice ložnic s vlastními koupelnami, bohatě vybavená kuchyň, prostorná garáž, herna i pracovna, ve společenských místnostech jsou krby. Samozřejmostí je vzhledem k poloze klimatizace a – na rozdíl od hradů – má vila i podlahové vytápění.

Foto: Profimedia.cz

V přízemí hradu je prostorná garáž.

Hrad obklopuje 1300 m² rozlehlá zahrada, jejíž dominantou je velký bazén s fontánou. Pro chvíle odpočinku trávené s přáteli má budoucí majitel k dispozici nejenom stíněná zákoutí, ale také koutek pro pořádání barbecue.

Foto: Profimedia.cz

Uvnitř nechybí rytířské brnění.

Foto: Profimedia.cz

Kovový lustr působí historickým dojmem, osazený je ovšem místo svící moderními úspornými zářivkami.

Do vily se vstupuje po padacím mostě. Vysoko nad branou se tyčí podstavec se sochou sokola vyhlížejícího do kraje. Stejný výhled nabízí i věž. Některé místnosti v interiéru jsou obloženy dřevem, v ostatních je dřevo bohatě zastoupeno alespoň prostřednictvím nábytku a dekoračních prvků. Zajímavým detailem je opakované využívání čtvercových keramických dlaždic. Na ně narazí návštěvník nejenom v kuchyni, ale například i v koupelnách.

Foto: Profimedia.cz

Hezký dekoračním prvkem použitým i v jiných místnostech jsou čtvercové modré keramické dlaždice.

Foto: Profimedia.cz

Dřevěné trámy na stropech mají pouze dekorační účely.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou čtyři stylově zařízené ložnice s vlastními koupelnami.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám