Hlavní obsah

Měřte děti stylově, s hravými metry je to bude bavit

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychle narůstající výška dětí je nejen důležitým parametrem jejich správného vývoje, ale může se stát i hezkou vzpomínkou, kterou v interiéru necháte i v jejich dospělém věku. Pokud zvolíte hravé a nápadité metry, bude měření bavit nejen vás, ale i děti, které se na měření budou víc těšit.

Foto: Kinder Räume (2x), TakaTomo (2x)

Metry se v dětských pokojích mohou stát vítanou a funkční dekorací.

Článek

Trendem v interiérovém designu jsou v této oblasti praktické samolepy. Jejich výhodou je, že je můžete ze stěny jednoduše sloupnout a přenést na jiný hladký povrch.

Základem je umístit samolep v doporučené vzdálenosti od podlahy. Pro umístění tak zpravidla budete potřebovat ještě klasický metr.

Foto: TakaTomo.de

Děti většinou touží být tak vysocí jako žirafa. Tento metr jim to pomyslně umožní.

Pokud chcete děti ohromit nápaditostí, zapisujte si jejich výškové pokroky na závěsné metry netypicky velkou tužkou. I ta se může stát součástí dekorativní výzdoby dětských pokojů.

Foto: Andshine, Einrichten-design.de, Yellow Octopus

Děti pobaví zapisování gigantickou tužkou, která vypadá jako z pohádky Alenky v říši divů.

Jako motiv pro metry se vyplatí volit objekty, které jsou typické svou výškou nebo délkou. Může jít o stromy, kaktusy, květiny nebo věže. Ze zvířecí říše je pak vhodná třeba žirafa, had či housenka.

Foto: Kinder Räume, Yellow Octopus

Hravé jsou i popisovatelné metry nebo ty ve tvaru kaktusu.

Ti, kdo si chtějí metry nechávat na památku i do pozdějšího věku dítěte, mohou už teď myslet na to, aby tyto kousky nevypadaly infantilně. Čím střídmější vzor v takovém případě zvolíte, tím lépe.

Pokud se budete držet černobílé varianty a motivu, který je vhodný i do běžných interiérů, neuděláte chybu.

Foto: Einrichten-design.de

Do klasických interiérů zapadnou metry ve tvaru gentlemana a dámy.

Růst výšky dítěte by se měl pravidelně sledovat v rozmezí šesti až dvanácti měsíců. Dítě má být měřeno bez bot a ponožek, vestoje a u rovné zdi.

Pokud chcete měřit opravdu přesně, přiložte rovný předmět např. knihu nebo pravítko kolmo k metru na úrovni vrcholu hlavy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám