Hlavní obsah

Letos budou v kurzu barevná osvětlení připomínající oslavu narozenin

Novinky, tnk

Na pražském veletrhu Pragointerier představili designéři a výrobci nábytku a osvětlení interiérové trendy pro letošní sezónu. V kurzu budou mimo jiné i několikanásobné lustry v různých barvách připomínající balónky a pestrou barevnost narozeninových dekorací.

Foto: Novinky

Zleva: efektní lustry - balónky (Brokis), vpravo: barevné lustry od Luceplan

Článek

Pestrobarevné lustry byly představeny již před dvěma roky na veletrhu 100% Design. Nyní se tento trend dostal i do Česka. Hitem jsou modely s několika barvami, které se mohou jednoduše stát hlavní dekorací interiéru.

Zajímavého barevného efektu docílíte buď tak, že v prostoru umístíte několik různobarevných lustrů, nebo zvolíte osvětlení s moderními tvary, které průběžně mění své barvy.

Foto: Novinky

Barevné osvětlení s názvem Titania (Luceplan).

Moderní osvětlení měnící barvy by mělo mít futuristické, jednoduché tvary. Přílišná zdobnost by byla na škodu a lustry a lampy by vyzněly kýčovitě.

Foto: Novinky

Osvětlení měnící barvy (Ateh).

Pokud chcete zvolit uměřenější osvětlení určené spíše k navození atmosféry v interiéru, můžete zvolit lustry a vázy z drátků. Jejich abstraktní a jemné tvary nejlépe vyniknou v jednoduchém minimalistickém interiéru.

Foto: Novinky

Osvětlení z drátů (zleva: Elkom Říčany), vpravo: lampa: květiny (Cozy Concept)

Do kancelářských prostor volte klasické geometrické tvary osvětlení. Rozhodně se vyplatí vyhnout se přílišné dekorativnosti, která rozptyluje pozornost, což v pracovním prostředí není žádoucí.

Foto: Novinky

Zleva: geometrické osvětlení (lux lighting), vpravo: barevné lampy Evelyn light (DT Glass).

Zajímavým trendem jsou vysoké stojací lampy, které vypadají jako lampičky menších velikostí z nočních stolků. Tyto lampy jsou výraznými prvky v interiéru a stanou se i efektním designovým solitérem.

Foto: Novinky

Vysoké lampy, které mají tvary menších lampiček (vpravo: MAX LIGHT).

I pro letošní sezónu zůstávají trendy lampy připomínající podmořskou říši. Organické tvary a přírodní materiály jsou pro takový typ osvětlení typické. Tyto interiérové kusy se hodí i do klasického rustikálního interiéru.

Foto: Novinky

Zleva: organické osvětlení od Profi lighting, vpravo: JPM Global Interio Design

Designéři navrhují velmi originální lustry, které fungují i jako výrazné bytové dekorace. Jedním z velmi zajímavých návrhů, které Pragointerier představil, je i lustr imitující noční oblohu.

Foto: Novinky

Osvětlení vypadá jako astrologický nástroj (Selene).

Nevšedním designovým trendem jsou i kupolovité lampy, které se po letech dostaly opět do módy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám