Hlavní obsah

Kytky zpestří váš domov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se rozhlížíte po svém bytě a máte pocit, že mu něco chybí i přesto, že je zařízený podle vašeho vkusu a současných trendů? Přední světový květinový aranžér Menno Kroon by namítl, že bytu chybějí rostliny, se kterými doslova vneseme domů život.

Článek

Kromě toho, že je předním floristou a odborníkem na hrnkové rostliny, působí také jako bytový architekt a designér. Tvrdí, že si máme doma připadat jako uprostřed přírody.

Inspirujte se.

Při své práci k tomu používá nejen pokojové stromy, hrnkové cibuloviny, ale také proutěný nábytek a obaly na květináče ze dřeva, kůry či lýka. Klade důraz na velké zelené rostliny, které se dají dobře využít třeba jako předěl místnosti a navozují iluzi vstupu do zahrady.

Kousek přírody doma

S pokojovými rostlinami přichází do bytu kousek přírody. Květiny náš domov oživí a na každé je něco zvláštního. Vhodně zvolená pokojovka vytváří osobitou atmosféru. Kupovat bychom měli jen takové rostliny, z nichž máme radost.

Inspirujte se.

Při výběru se musíme do pokojové rostliny tak trochu zamilovat a mít dobře promyšlené, kam ji umístíme a k čemu bude sloužit. Rostlin ale nemá být příliš mnoho, aby měla každá dostatek prostoru. Tajemství práce Menno Kroona s rostlinami tkví v umění pozorně se dívat kolem sebe a nechat rostlinu co nejlépe vyniknout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám