Hlavní obsah

Křesla inspirovaná tvarem chipsů získala cenu za nejlepší českou nábytkovou kolekci

Novinky, tnk

Největší designový festival v Čechách, Designblok (konal se 25. až 29. října v pražských Holešovicích), ocenil nejlepší projekty a tvůrce ukončeného dvacátého ročníku. Jednu z deseti cen získala i designérka Lucie Koldová, která se na akci představila s kolekcí ručně ohýbaných křesel Chips Chair pro značku Ton. Jde o nejlepší letošní kolekci nábytku.

Foto: Ton, Archiv přehlídky Designblok (2x)

Designérka Lucie Koldová zvítězila s křesly s příznačným názvem Chips.

Článek

Křesla Chips jsou výrazným moderním solitérem, který skvěle zapadne do moderních interiérů. Na Designbloku jimi Koldová oživila lounge v Superstudiu, které tak vybízelo k pohodlnému odpočinku.

Vzdušný opěrák křesla, který ve své spodní části tvoří zároveň jednu ze tří podnoží, nese typické tvary bramborového lupínku. Za tento počin designérka získala cenu Nejlepší kolekce nábytku.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Kolekci doplnily i další interiérové objekty.

Křeslo Chips je nepřehlédnutelným prostorovým solitérem. Má jemné křivky, vzniklo technologií ručního ohýbání dřeva.

„Ráda pracuji s průsvitnými materiály. V tomto návrhu jsem proto použila opticky lehký, avšak záměrně předimenzovaný opěrák z perforované textilie, který je orámovaný ručně ohýbaným dřevem,” popsala klíčové prvky designérka u příležitosti představení židlí.

Foto: Novinky

Barevnost křesel je pestrá, ale vkusná.

Přáním designérky bylo, aby bylo křeslo už od pohledu pohodlným objektem. „Je to solitér s vlastním charakterem a příběhem. Oproti klasické židli by měl být tak trochu sexy," dodává.

Foto: Novinky

Křeslo je navrženo jako výrazný solitér.

Konkurencí křeslu v cenách Designbloku byla kolekce Spaghetti pro Herrmann & Coufal od designérů z Master & Master. V nejužších nominacích nechyběl ani nábytek od designérského dua Vrtiška a Žák pro slovenského výrobce masivního nábytku Javorin.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám