Hlavní obsah

I venkovní křesla mohou být výrazným solitérem v zahradách

Novinky, tnk

Pokud chcete dodat venkovnímu prostoru šťávu a rádi byste uvítali hosty v originálním prostoru, zkuste uplatnit tvarově nebo barevně výstřední zahradní křesla. Obyčejná skládací dřevěná zahradní křesla v neutrálních odstínech jsou už nudnou klasikou, která sice neurazí, ale také nikoho neokouzlí.

Foto: Go Modern Furniture, Viadurini

Působivé kousky ze dřeva i z černého ratanu se stanou dominantou zahrady.

Článek

Mnoho lidí bude letos trávit dovolenou v Česku a ti, kdo mají zahrady nebo terasy, je budou rozhodně zvelebovat.

Pokud to máte v úmyslu i vy, zkuste do prostoru zakomponovat i netradičněji vyhlížející kousky. Exteriér pak dostane některé prvky známé hlavně z interiérů a bude víc vybízet k trávení volného času.

Foto: Lime Lace, Chaplins Furniture

Nafukovací křeslo je dodáváno i s pumpou a hodí se do moderních interiérů. Proplétané je zase inspirováno africkým designem a zapadne do prostor zařízených v boho stylu.

Z hlediska údržby budou nejméně náročné kousky z plastu. Pokud zvolíte pestré barvy, stane se z křesla výrazný solitér, který dodá zahradě nebo balkonu rozhodně šťávu.

Foto: Chaplins Furniture

Pestrobarevné kousky jsou navrženy tak, aby rozzářily zahrady a terasy.

Pokud jste fandové přírodních materiálů a chcete si pořídit tvarově zajímavé, ale dřevěné křeslo, vsaďte na tvrdé a odolné dřeviny typu palisandr, teak či eukalyptus. Je třeba počítat s tím, že křesla mohou být vystavena náročnějším povětrnostním podmínkám, vysokým teplotám i škůdcům.

Foto: Lime Lace

Křesla inspirovaná tvary rejnoka se dobře hodí k bazénům a vodním plochám.

Trendem poslední doby jsou také křesla s LED podsvícením. Jde o ideální nábytek k bazénům a jezerům. Efektně bude vypadat i v zahradních barech. Výhodou takového nábytku je, že po setmění zlepšuje orientaci v prostoru.

Foto: Limited Abode

Podsvícený umělohmotný nábytek snese extrémní teploty od -60 do +80 °C.

Pokud chcete mít na zahradě trendy vybavení, sáhněte i po zahradním nábytku z hliníku. Ten je v posledních letech v exteriérovém designu stále více v kurzu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám