Hlavní obsah

Kolekce Tydle židle od studentů designu představuje originální posezení

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní přehlídce nových designových kusů Designblok byly k vidění i povedené práce studentů Fakulty umění a designu v Ústí nad Labem. Mladí designéři vymysleli velmi originální a nápadité posezení do klasických i moderních interiérů.

Foto: Novinky

Fialovou židli navrhla Věra Kunhartová, židli ve tvaru obleku pak Vít Fendrych.

Článek

Studenti Fakulty umění a designu na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem předvedli svou představu o originálních židlích. K vidění byla například velmi působivá židle s proplétáním v etno stylu.

Foto: Novinky

Petr Kořínek navrhl výraznou futuristickou židli do modernějších interiérů.

Přehlídka ale ukázala i velmi pohodlné futuristické návrhy. Ty by zapadly do modernějších, minimalističtěji řešených interiérů.

Foto: Novinky

Pohodlná židle je návrhem Josefa Majrycha.

Studenti vytvořili i několik rozměrnějších židlí, které mohou v obývacím pokoji i jídelně posloužit i jako pohodlná moderní křesla.

Foto: Novinky

Petr Kořínek navrhl výraznou futuristickou židli do modernějších interiérů.

K vidění byla i židle z lepenky, která si poslední dobou získává stále více příznivců díky své recyklovatelnosti a dostupnosti.

V kurzu je i světlé dřevo - smrk, borovice nebo bříza. I z tohoto materiálu vzniklo několik návrhů.

Foto: Novinky

Zleva: židle od Martiny Kleinové, vpravo: židle od Tomáše Rampase.

Kolekce "Tydle židle" je inspirací pro řadu výrobců, kteří mohou vsadit na mladé talentované tvůrce a dát spolu s nimi vzniknout originálním interiérovým kusům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám