Hlavní obsah

Klasika ukrytá v moderní kostce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z majitelů domu, jehož interiér navrhovala, byla designérka Ivana Šustrová nadšená. S nimi zažila přímo snovou spolupráci a také ji potěšilo, že si v novém domě ve tvaru moderní kostky zvolili klasický styl.

Foto: Tomáš Dittrich

Kuchyň na zakázku byla navrhovaná pro ženu, která ráda a hodně vaří, a k tomu potřebuje prostor a moderní vybavení.

Článek

Dům vyrostl v nově se rodící moderní zástavbě kousek za metropolí. Na designérku se manželé obrátili v době, kdy byla hotová hrubá stavba, a bylo potřeba začít řešit interiér. Jako velké plus celého projektu považuje designérka to, že si s majiteli „sedla“ lidsky i co se týká vkusu.

Požadavek zněl – zařídit stylově spíše klasický, ale funkční interiér, který bude působit domácky. Manželé nechtěli nic super moderního, byť dům z venku tak vypadá. Při řešení barevného konceptu se dohodli na kombinaci modré, šedé a bílé barvy. Požadované „teplo“ do domu dodává přírodní odstín dubu, který je použitý na podlahách a různých truhlářských prvcích.

S příchutí starých časů

Dvoupodlažní dům s dispozicí 5+1 s 3 koupelnami má opravdu rozlehlou plochu, a to 275 m2 včetně garáže a s terasou o rozloze 18 metrů. Obývá ho mladá tříčlenná rodina se psem.

Dům je pojatý opravdu velkoryse a nabízí svým majitelům veškerý komfort, ať po stránce relaxační, tak i po té funkční. Požadovanou klasiku tady představují kazetová dvířka, která kryjí pohledové plochy většiny nábytku. Velký důraz je kladen na úložné prostory, které se v domě nacházejí v podobě vestavěných skříní, a to v chodbách a v šatnách.

Foto: Tomáš Dittrich

V chodbě u kuchyně jsou další vestavěné úložné prostory, které mimo jiné nabízejí i výsuvný botník a vinotéku.

Foto: Tomáš Dittrich
Foto: Tomáš Dittrich

Odpočinkovou zónu v obytné části přízemí vyplňuje nově čalouněná sedačka z IKEA a na zakázku zhotovená sestava pod televizí. Prostor hezky ohraničuje tapeta od Inspire Decor.

Skříně však nepůsobí jako velká nevzhledná masa, protože jsou rozčleněné na dvířka i menší zásuvky, vše s kazetovými dvířky s poměrně nápadnými kovovými úchytkami.

Tradičním prvkem, který dále umocňuje požadovaný styl, je ozdobně frézovaná lišta, jež ukončuje nábytek v horních partiích a rovněž se vyskytuje u stropů, zdobí obložení zdi v chodbě u kuchyně atd. Nejedná se ale o dřevo, nýbrž o polystyren, který vytváří dokonalou iluzi originální frézované dřevěné lišty.

Útulné soukromí

Srdcem domu je velký obytný prostor v přízemí s kuchyní, jídelnou a obývací zónou. Ostud se také vchází na terasu, která poskytuje rodině letní útočiště. Paní domu ráda vaří, takže od toho se odvíjel vzhled a vybavení kuchyně. Vodorovnou část u zdi doplňuje protilehlý ostrůvek se zabudovaným dřezem a úložnými skříňkami. Část ostrůvku také slouží jako barové posezení.

Na kuchyni se nešetřilo – z masivního dřeva jsou nejen pohledové plochy, ale také korpusy. Modrou barvu velmi decentně doplňuje přírodní mramor colonial white a kashmire white. Spojkou mezi kuchyní a obývákem je masivní jídelní stůl vyrobený na zakázku stejně jako většina nábytku v domě. Cenový rozpočet ponižuje sedací souprava z IKEA, která ale získala nové čalounění, aby ladila s dalšími textiliemi v tomto prostoru. Na zakázku je vše textilní zhotovené u firmy Inspire Decor.

Útulnou atmosféru dotváří vestavěný krb s mramorovým obložením. Neobvyklé je v domě také to, že má celkem tři koupelny. Je to hlavně proto, aby měli všichni stálí i příležitostní obyvatelé domu své pohodlí a soukromí.

Největší modrá koupelna sousedí s ložnicí a šatnou rodičů a je vybavená dvojumyvadlem, vanou i sprchovým koutem a toaletou s bidetem. Druhá menší opět modrá koupelna má umyvadlo, sprchový kout a toaletu.

Foto: Tomáš Dittrich

Uklidňující modré odstíny jsou v hojné míře zastoupené i v ložnici. Tapeta za postelí od Inspire Decor dává prostoru další zajímavý rozměr.

Foto: Tomáš Dittrich

Koutek jako ze zámku tvoří toaletní stolek se sametovou židlí a kazetové obložení zdi.

Foto: Tomáš Dittrich

O vybavení koupelen se postarala společnost Dorint. V té největší je umístěná vana i sprchový kout.

Za povedený experiment považuje designérka třetí koupelnu, kterou si majitelé přáli ladit do fialové barvy, jež je použitá i v přilehlém pokoji pro hosty. Dětský pokojík pro malého chlapce je prozatím vybaven levnějším nábytkem IKEA, protože se počítá s častější obměnou.

Nábytek do ložnice je opět vyrobený na zakázku, zajímavým prvkem je kazetové obložení zdi, kde je postavený toaletní stolek. Dominantní je tapeta s jemným květinovým motivem za postelí. Drobnými šperky, které zdobí všechny místnosti, jsou designové lustry a lampičky zakoupené u firmy Bulb.

Foto: Tomáš Dittrich

Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Může se Vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám