Hlavní obsah

Kavárna získala světovou popularitu díky nevšednímu designu. Vypadá jako nakreslená

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kavárna jako malovaná, chtělo by se říci o podniku v jihokorejském Soulu. V tomto případě nejde ovšem jen o příměr vyjadřující jeho krásu či roztomilost. Je to spíše přesný popis stylu, v jakém je interiér zařízen. Úspěch kavárny s nezvyklým názvem YND239-20 je dokladem toho, že návštěvníci neobyčejný designérský nápad oceňují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kavárna v Soulu vypadá jako nakreslenáVideo: Caters News / Emem Makawili, AP

 
Článek

Kombinace černé a bílé barvy představuje z hlediska interiérového designu v posledních letech velmi oblíbenou volbu. Pro kavárnu je možná méně typická, ovšem to, co ji povyšuje nad všechny ostatní, je jednoduchý a přitom skvělý nápad. Nechat maximum věcí bílých a černě nechat vytáhnout jen základní linie.

Výsledkem je interiér, který vypadá, jako by jej nakreslil zručný výtvarník. Návštěvníkovi se tak otvírá zcela nová dimenze zážitku a během konzumace své oblíbené kávy se může donekonečna kochat vtipnou optickou iluzí, která ho ze všech stran obklopuje. A jejíž je dočasnou součástí.

Foto: Profimedia.cz

Kavárna na první pohled zvenčí nevypadá, že by mohla být něčím výjimečná.

Na bílých stěnách jsou nakreslené dekorace i například okno s dřevěným rámem, přírodou za ním a psíkem, který zvědavě nakukuje dovnitř. Kdo by hledal v rohu místnosti nezbytný květináč se zelení, bude potěšen. Tedy napůl. Zeleň v rohu nechybí. Je ovšem bílá, protože je rovněž namalovaná.

Foto: Profimedia.cz

Stylová parketová podlaha...

Bílá je rovněž podlaha. Ačkoli každý hned jasně vidí, že je dřevěná. Prkna na ní jsou ovšem nakreslená. Nechybí jim suky, letokruhy, nechybí spáry mezi nimi... Pečlivě jsou nakreslené také dveře, na nichž se skutečná klika téměř ztrácí.

Foto: Profimedia.cz

Milovníky detailů nadchne v kavárně například provedení dveří a zejména kliky, která už z několika metrů vypadá, jako by byla na křídle opravdu jen nakreslená.

Ve stejném stylu je proveden také veškerý nábytek. I ten má bílou barvu, jeho hrany jsou ovšem vytažené černě. Zábavné jsou zejména lavice, které jsou sice ve skutečnosti ploché, dřevěné, nakreslené je na nich ovšem bohaté polstrování.

Foto: Profimedia.cz

Vtipné je posezení na lavici, které jsou polstrované pouze podařenou kresbou.

A tak prakticky jediným místem, kde není vše jen černobílé, je malá zahrádka kavárny, kde zůstaly cihlové zdi. Na ní jsou ovšem alespoň dekorace v podobě nakreslených květin.

Foto: Profimedia.cz

Ve stejném stylu jako interiér je zařízena i venkovní malá zahrádka.

Kavárna se za rok a půl své existence stala nesmírně populární, a to díky sociálním sítím. Pro spoustu mladých lidí je nyní místem, které nemohou za žádnou cenu vynechat, pokud zavítají do Soulu. Pomoci jim v tom ostatně může už název podniku - YND239-20.

„Jméno je zkratkou naší adresy, Yeon-Nam-Dong 239-20,” vysvětlil serveru CNN Travel manažer JS Lee. „Uspěli jsme, protože se u nás zákazníci rádi fotí,” vysvětluje a dodává, že v brzké budoucnosti plánuje otevření poboček v dalších světových městech.

Foto: Profimedia.cz

Objednané občerstvení dostanou hosté naservírované ve stylovém nádobí.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám