Hlavní obsah

Jak si pohodlně užít půlnoční silvestrovský přípitek v exteriéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte vyjít na půlnoc z domu, nebo budete trávit půlnoc na horách a zároveň pořádáte pro své přátele večírek, pak vám možná přijdou vhod tipy na zpříjemnění servírování šampaňského. Díky praktickým tácům a chladicím stolkům bude obsluha i větší společnosti hračkou.

Foto: Heating a Plumbing London, Yellow Octopus

Lahev šampusu si můžete vzít s sebou na ohňostroj v šikovném kbelíku s popruhem a případně ji zavěsit na nejbližší strom. Připít si můžete ze sklenic, které jen tak nerozbijete.

Článek

Pokud budete pořádat větší silvestrovské setkání, pak pravděpodobně oceníte hlavně podnos na servírování šampaňského. Sklenice umístíte po jeho obvodu a nemusíte je nosit postupně.

Vhod ale přijde i chladicí nádoba na šampaňské. Může jít o klasické termo boxy nebo přímo o elektrické nádoby, které udrží nápoje chladné i do druhého dne.

Foto: Top Drawer, Drinkstuff

Zleva: chladicí nádoba Freebird udrží ledový chlad po dobu více jak 16 hodin. Roznést velký počet sklenic s šampaňským vám pak pomůže šikovný tác.

Při servírování pohoštění a šampaňského v páru oceníte nápadité stolky, které jsou vlastně velkou nádobou na led, jejíž víko obsahuje podnos, na kterém můžete servírovat drobné pohoštění.

Foto: Lime Lace

Stolek s místem na led ocení všichni milovníci silvestrovských oslav v exteriéru.

Ti, kdo pořádají větší sešlost, budou jistě šetřit místem. Kbelíky, které lze zavěsit pod stůl, ušetří místo. Prostor pro mnoho lahví šampaňského, ať už klasického, nealkoholického nebo dětského zase poskytnou velké objemné nádoby na led a lahve.

Foto: Charlton Island, Sweetpea a Willow

Pokud máte víc hostů, oceníte nádobu na chlazení několika lahví najednou nebo kbelík na led zavěsitelný na stůl, který nezabere místo na stole.

Šampaňské by při přípitku rozhodně nemělo přijít o své kvality, ke kterým bezpochyby patří perlivost. Abyste nápoj neznehodnotili, vyplatí se připravit si ideálně vakuové zátky, díky kterým si šampus zachová své typické kvality i pro příští dny.

Foto: Yellow Octopus

Vakuová zátka na šampus se hodí zejména na větších oslavách konce roku.

Pokud si chcete po silvestrovské oslavě maximálně ušetřit práci, pak nezapomeňte na jednorázové ubrusy a papírové kelímky a talířky, které po skončení oslav jen jednoduše vyhodíte do tříděného odpadu a máte uklizeno.

Anketa

Připíjíte si na silvestra šampaňským?
Jistě, čím jiným?
19,8 %
Šampaňským zrovna ne, ale sektem ano.
57,4 %
Ne, připíjíme si jiným nápojem.
6,9 %
Ne, na silvestra si ničím nepřipíjíme.
15,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 101 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám