Hlavní obsah

Interiérové kousky, které si můžete sami vybarvit, potěší na Vánoce hlavně děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční svátky jsou bezpochyby obdobím, kdy jsou možné i věci, které jsou po zbytek roku zapovězené. Během roku mají děti zpravidla zakázáno kreslit na koberce, ubrusy nebo povlečení. Proč jim ale trochu této kreativní zábavy nedopřát alespoň o Vánocích. Máme pro vás tipy na kousky, které jsou pro to vyloženě stvořené.

Foto: Eatsleepdoodle, Mujkoberec

Na svátky mají děti i dospělí zpravidla dost času, třeba i na vybarvování speciálních kousků do domácnosti.

Článek

Vybarvování je kreativní činnost, která u dětí podporuje zručnost, představivost, soustředění i cit pro práci s barvami. Pokud dětem na Vánoce pořídíte kousky, které jim umožní dekorovat si interiér podle svého kusu, jistě to uvítají.

Foto: Eatsleepdoodle

Na ložní povlečení se skvěle hodí motiv galaxií.

Díky předtištěné šabloně jsou omalovánky oblíbené i u těch dětí, které jinak malování moc nevyhledávají. Hezkého výsledku totiž dosáhnou i tehdy, když ještě neumí příliš kreslit. Dětem můžete vybrat kousky s motivy, které je aktuálně baví. Ať již to jsou dinosauři či zvířata obecně, princezny, auta anebo cokoli dalšího.

Foto: Yellow Octopus, Eatsleepdoodle

Vybarvování map i ubrusů pobaví děti i dospělé.

Jako dětská omalovánka může sloužit i kvalitní kusový koberec z bavlny vyrobený v Česku. Speciální vybarvovací koberce jsou pratelné, takže je po dokončení díla stačí hodit do pračky a malý umělec má znovu co vybarvovat. Z motivů si vyberou kluci i holky a součástí balení je i šest barevných fixů, takže už jim nic nebrání v tom popustit uzdu fantazii a pustit se do práce.

Pokud zvolíte vybarvovací koberec nebo povlečení, tak se na jeho vybarvování mohou podílet dvě, tři a klidně i čtyři děti. Z individuální činnosti se rázem stane rodinná skupinová spolupráce, která vás může během svátků ještě více stmelí.

Foto: Mujkoberec.cz

Speciální fixy na koberce, které jsou součástí balení, jsou zdraví nezávadné. Jeden koberec můžou děti vymalovávat opakovaně, nezůstanou na něm žádné stopy po předešlých malířích.

Textilní kousky, na které je možné kreslit, jsou také dobrým tipem pro zabavení těch nejmenších, které bývá těžké udržet delší dobu u stolu. Vybarvování svátečního ubrusu nebo prostírání je bezpochyby zaujme natolik, že zvládnou i delší setkání s rodinou o Štědrém večeru.

Foto: Eatsleepdoodle

Hravé prostírání děti zabaví během slavnostnějších a delších večeří.

Zároveň jde o zajímavý vánoční tip na dárek pro ty, kdo ocení ručně vyráběné dárky přímo od svých nejbližších. Vybarvená deka od vnoučat starší generaci bezpochyby potěší a vyvolá v lidech vzpomínky na příjemně strávené společné chvíle.

Anketa

Líbí se vám myšlenka vybarvovacího domácího textilu pro děti?
Ano, je to skvělá myšlenka a děti to zabaví.
78 %
Docela ano.
5,1 %
Nevím, my děti nemáme.
3 %
Moc se mi to nezdá.
1,7 %
Nelíbí se mi to. Pak budou kreslit po všem.
12,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 236 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám