Hlavní obsah

Inspirujte se přírodou a zařiďte si interiér podle oblíbeného ročního období

Novinky, Kristýna Křížová

Skalisté hory, jezera, letní déšť a nebo spadané listí či balvany nemusíte obdivovat jen na výletech do panenské přírody. Příjemný pohled je i na nábytek a dekorace imitující působivé divy přírody. Nechte se inspirovat a popusťte uzdu kreativitě, obývací pokoj si tak můžete zařídit v oblíbeném ročním období a užívat si jeho krás po celý rok.

Článek

Velkolepou strhující podívanou si můžete vytvořit i v obývacím pokoji, stačí jen sáhnout po těch správných doplňcích, barvách a materiálech.

Ten, komu se líbí spíš podzimní krajina, může vsadit na hnědé koberce, které imitují spadané listí. Dobře bude vypadat i lustr se stejným motivem. Tady sázejte na teplé barvy jako na žlutou, okrovou, hnědou a oranžovou a na hebké střapaté materiály.

Prostorný interiér zaručeně oživí balvanovitá křesla, která se stala designovým hitem letošního roku. Na první pohled vypadají jako skutečné kameny, při bližším pohledu je ale vidět, že mají na omak příjemnou strukturu a slouží podobně jako sedací vaky.

Pokud vám učarovala zimní krajina, držte se studených barev. V takovém interiéru budou dobře vypadat kov a sklo, dodají mu na lesku a doladí zimní náladu.

Velmi se sem hodí i doplňky z průhledného plastu s jemným vzorováním. V tomto stylu zabodujete i se všemi velikostmi jednoduchých zrcadel. Stačí se držet kombinace bleděmodré a bílé a máte vyhráno.

Milovníci letních prosluněných dní si zase oblíbí dekorace s motivy květin. Ideálním doplňkem, který dodá celému pokoji na zajímavosti jsou samolepy, které promění vzhled interiéru jednoduše a během chvilky. Jak na ně se dočtete zde.

K létu patří i koupání a odlesky světla na vodní hladině. Ty skvěle imitují různé skleněné tácy, které dodají stolování na působivosti.

Půvaby přírody uklidní psychiku a odpočinek v takovém interiéru bude perfektní relaxací pro šedivé dny mezi končící zimou a blížícím se jarem. Zkuste popustit uzdu kreativitě a vytvořit si doma přírodní království, hosté to jistě ocení jako příjemnou změnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám