Hlavní obsah

Houpací postel není nic pro osoby se sklony k mořské nemoci

Novinky, nes

Houpací křeslo má milióny milovníků po celém světě. Kdoví, možná stejný osud čeká i jeho mladší sestru, houpací postel. Nejde ovšem o žádnou kolébku, v níž by se člověk kýval ve směru z boku na bok. V houpací posteli se člověk houpe ve směru hlava-nohy. Čili nic pro lidi trpící mořskou nemocí i v létě na matraci při plavbě po Máchově jezeře. Ti ostatní by ale měli zbystřit pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci houpání mají možnost vlastnit celý houpací komplet – postel i křeslo.

Článek

Houpací postel nese název Mood rocking bed, což lze velice volně přeložit jako houpací postel pro dobrou náladu. Dle autora je právě toto „dokonalá postel pro cokoli, co hodláte dělat v posteli“ – snít svůj sen, milovat se anebo jen nechat odpočinout svou duši.

Foto: Profimedia.cz

Umístění na zahradě: Volně umístěný přehoz vytvoří na loži přes den příjemný stín, na noc jej stačí stáhnout a člověku se otevře nádherný výhled na noční oblohu.

Houpací lože se vyrábí ve všech velikostech. Pomocí pryžových patek je lze zafixovat v jakékoli poloze, v jakémkoli náklonu. Kostra z uhlíkaté oceli může být buď v broušené podobě, nebo s černým lakem, dřevěné lišty jsou borové, dubové, ořechové nebo z kalika.

Foto: Profimedia.cz

Houpací postel je možné pomocí pryžových zarážek zaaretovat v jakékoli pozici aby se nehoupala.

Autorem tohoto pozoruhodného kusu nábytku je Joe Manus, zakladatel společnosti Shiner International, jež je proslulá svou schopností „proměnit materiál určený na skládku v moderní bytové doplňky smrtícího designu“.

Firma si vytvořila tak rozsáhlou síť dodavatelů, že si opravdu může při své výrobě dovolit používat  výhradně materiál původními zpracovateli odsouzený k likvidaci na skládkách či ve spalovnách. Díky velice přesné technologii sama vytváří naprosto minimální objem odpadu a spotřebuje mnohem méně energie než tradiční výrobci.

Reklama

Související témata:

Související články

Houpací křesla se jen tak neokoukají

Houpací křesla se těší oblibě lidí doslova všech věkových kategorií už po několik století. Ačkoli si nemůžeme být stoprocentně jistí, odborníci se domnívají,...

Výběr článků

Načítám