Hlavní obsah

Hlavním motivem rekonstrukce pražského bytu se stal korek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostorově velkorysý byt pro mladého muže v panelovém domě v Praze Kobylisích prošel celkovou rekonstrukcí. Nutná byla výměna rozvodů, kompletní úprava dispozice koupelny, kuchyně, povrchů stěn i podlah. Na ploše 78 m2 si klient přál vytvořit jednoduše a jednotně působící interiér, jeho touhou bylo v co největší míře použít přírodní korek.

Foto: BoysPlayNice a časopis Bydlení mezi panely

Klient si přál vytvořit jednoduše a jednotně působící interiér, jeho touhou bylo v co největší míře použít přírodní korek.

Článek

Korek se objevuje na podlahách téměř celé plochy dispozice. Velkoformátová plovoucí podlaha z přírodního korku s odolnou povrchovou úpravou vnesla do bytu v panelovém domě nejen estetické sjednocení, ale i další výhody - vynikající akustické a tepelně izolační vlastnosti.

Korek se propisuje také na stěně koupelny, kde se kolečková mozaika stala zajímavým, ale nevtíravým detailem vedle jednoduchého obkladu z velkoformátové šedivé keramiky.

Úpravou půdorysu koupelny a přesunem pračky do samostatné niky v předsíni se podařilo umístit v koupelně nejen vanu, ale i sprchový kout.

Propojení obývacího prostoru s jídelním stolem

Úprava dispozičního řešení kuchyně přinesla propojení obývacího prostoru s jídelním stolem a samotným koutem s kuchyňskou linkou. Tato je tvarově i materiálové jednoduchá, poskytuje však maximální možnou úložní plochu a taktéž i komfortní prostor pro majitelovu zálibu ve vaření a dobrém víně.

Foto: BoysPlayNice a časopis Bydlení mezi panely

V předsíni uvítá mobilní stolička z přírodního dřevěného špalku, nika na klíče či připíchnuté odkazy s korkovými zády.

Nad jídelním stolem visí korkový lustr z dílny designéra Benjamina Huberta, vyroben je ze zbytků korkové drtě vzniklé jako odpadní materiál při výrobě korkových zátek pro víno.

V předsíni uvítá mobilní stolička z přírodního dřevěného špalku.

Celý prostor se dále nese v bílé barevnosti kombinované se světle šedými odstíny na zabudovaných nábytkových prvcích.

Slovo autorů rekonstrukce

„Vytváříme veřejné prostory, ve kterých se lidé cítí jako doma, a domovy, které jsou šité klientům na míru. Ke všem projektům přistupujeme s důrazem na konkrétní lidské potřeby. Individuální přístup u každého projektu zakládáme na vzájemném porozumění s klientem, nadšení, přirozené spolupráci a jednotných koncepčních řešeních. Projekty řešíme komplexně od kreativního konceptu až po realizaci, s důrazem na detail,” uvádějí autoři ze studia Formafatal, které pracuje na řadě komerčních a rezidenčních projektů nejen v České republice, ale napříč světem.

Za své realizované projekty získalo již řadu tuzemských i mezinárodních ocenění.

Technické údaje

  • Studio: Formafatal
  • Hlavní architektka: Katarína Varsová
  • Umístění projektu: Praha
  • Rok projektu: 2015
  • Rok dokončení: 2015
  • Užitná plocha: 78 m2

Spolupráce

  • Konstrukční práce a finální povrchové úpravy: Rpconsulting
  • Atypický nábytek: Dyzyk, Truhlářství Michal Škvor
  • Atypický nábytek a finální dokončení: Filmdekor

Reklama

Výběr článků

Načítám