Hlavní obsah

Hedvábí je ideálním materiálem do ložnic. Působí luxusně a na dotek chladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud uvažujete nad materiály, které byste uplatnili při zařizování ložnice, pak se rozhodně vyplatí vyzkoušet hedvábí. Jeho velkou výhodou je, že saje pot a v nadcházejících teplejších měsících bude příjemně chladit. Ložnici tento materiál dodá díky svému lesku i punc luxusu.

Foto: Sweetpea a Willow, Stitched

Bleděmodré hedvábné závěsy i polštáře jsou ideálními kousky do ložnic a prostor sloužících k odpočinku.

Článek

Ať už se rozhodnete volit nákladnější přírodní hedvábí, nebo to syntetické, tak vězte, že jde o materiál, který rozhodně není určený pro velkou zátěž. Je třeba o něj náležitě pečovat.

Hedvábí perte na 30 °C, samostatně a ručně s prostředkem určeným speciálně na jemné prádlo. Prádlo také nesušte na přímém slunci. Jen tak si tento materiál zachová svou krásu po dlouhou dobu.

Foto: The French Bedroom, Sweetpea a Willow

Hedvábné povlečení dodá ložnici punc luxusu.

Velkou výhodou povlečení a prostěradel z hedvábí je fakt, že na dotek působí chladivým dojmem. Pokud chcete tuto vlastnost ještě podpořit, volte kousky v bílých a bleděmodrých barvách, které budou připomínat chladnou vodu nebo led.

Foto: Charlton Island, Sweetpea a Willow

Lesklý hedvábný polštářek od designérky Katie Victorie Brown v bílé barvě zapadne do mnoha interiérů. Tyto kousky ve světlých tónech najdou uplatnění hlavně v ložnicích.

Modrá barva obecně bude v ložnici působit uklidňujícím dojmem. Hedvábné prvky v této barvě se tak hodí do všech prostor, které mají primárně sloužit k relaxaci a odpočinku.

Foto: Sonya Winner Rug Studio, Besselink a Jones

V ložnici uplatníte i koberec s příměsí hedvábí a stínidla lamp z tohoto materiálu.

Hedvábí je také doporučováno jako ideální materiál pro ty, kdo si nechtějí v noci zadělávat na vrásky. Díky hladkosti materiálu totiž mezi pletí a polštářem nevzniká takové tření jako u jiných materiálů.

Pokud tedy chcete investovat do nějakého hedvábného kousku, pak by ideální volbou mohl být povlak na polštář.

Foto: One Hundred Stars Trading, Chalk Pink Linen Company

Službu vám udělají i hedvábné šátky a přehozy i masky na spaní a relaxaci.

Ti, kdo se rádi řídí trendy, mohou v ložnici uplatnit i inspiraci klasickým pruhovaným pyžamem. Tento vzor působí pohodovým a uklidňujícím dojmem a v kombinaci s hedvábím dodá ložnici na zajímavosti.

Anketa

Jaký materiál máte na povlečení nejraději?
Hedvábí
8,1 %
Krep
8,9 %
Flanel
4,7 %
Damašek
30,5 %
Satén
32,6 %
Jersey
3,8 %
Jiné
11,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 236 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám