Hlavní obsah

Dům ve tvaru obřího bígla patří k nejznámějším místům v americkém Idahu

Novinky, nes

Když přijde řeč na neobvykle tvarované domy, mnoho lidí si i díky internetu vybaví jeden opravdu nevšední a docela roztomilý. Je jím hostinský dům vystavěný do tvaru bígla. Jeho tvůrci, jak už to v podobných případech bývá, jsou přímo jeho majitelé, manželé Dennis J. Sullivan a Frances Conklinová z amerického města Cottonwood v Idahu.

Foto: Profimedia.cz

Obří bígl má pro případ potřeby k dispozici i pěkný červený hydrant, aby si jej mohl kdykoli podepsat. Ten ve skutečnosti slouží ke stejnému účelu i lidem. Ukrývá se v něm totiž toaleta.

Článek

Dennise a Frances spojuje láska k jednomu specifickému druhu umění - vyřezávání ze dřeva pomocí motorové pily. Dennis je v tomto oboru samouk a své zálibě se věnuje už několik desetiletí. Brzy k ní přivedl i svou ženou.

Vše mohlo z počátku vypadat jen jako zajímavý koníček či občasná umělecká tvorba s věhlasem na lokální úrovni. V roce 1995 však nastal „velký zlom” a jejich vyřezávané sošky psů se objevily v nabídce jedné ze společností prodávajících pomocí reklamních pořadů v televizi. „Tehdy jsme pak 18 měsíců nedělali nic jiného, než vyřezávali psy. Naše děti nás tehdy skoro neviděly,” vzpomínají na tehdejší časy manželé.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci popisují romantiku v ubytovně: Za nocí je prý slyšet, jak se vítr prohání po prérii a jak velké uši bígla pleskají o jeho krk.

Povedlo se jim však vydělat slušný balík peněz, který okamžitě investovali právě  do stavby psího domu. V jeho nitru jsou uschovány dva propojené pokoje s koupelnou. V hlavě bígla je loft sloužící jako jeden pokoj, do nějž se vystupuje po schodech z hlavního pokoje umístěného v trupu psího těla. Koupelna s toaletou je pak na jediném místě, kde by ji člověk mohl očekávat - pod ocasem.

Foto: Profimedia.cz

Psi na každém kroku. Jejich sošky a obrázky zdobí interiér pokojů. Ti, kdož v místě přespávali, se shodují, že největší radost z bydlení v bříšku pejska mají děti. Dospělí návštěvníci pak oceňují hlavně vlídnost a vstřícnost majitelů.

Manželé provozují svého obr-bígla jako hostinský dům jménem Dog Bark Park (volně přeloženo jako „Park psí štěk”), k němuž nabízejí službu „Bed”. (Pro zajímavost, noc zde vyjde při plném obsazení čtyřmi lidmi přibližně na 1960 korun, a za dalších 300 Kč mohou svého pána doprovázet slušně vychovaní psi.)

Foto: Profimedia.cz

Každého hosta uvítá v den příjezdu i talířek s čajovým pečivem ve tvaru pejsků. Podle návštěvníků je prý velice chutné.

Dennis a Frances samozřejmě na vyřezávání ze dřeva nezapomněli, a tak mají návštěvníci možnost zavítat i do jejich obchodu s upomínkovými předměty. Převážnou část nabídky tvoří - jak jinak - sošky psů v šedesáti variantách, které se liší rasami a pozicemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám