Hlavní obsah

Dům, kde vyrostla slavná spisovatelka, stojí přes miliardu korun

Novinky, nes

Dům, kde vyrostla známá britská spisovatelka Daphne Du Maurierová, upoutá pozornost každého milovníka starých anglických sídel. Nechybí mu nic - zahrada, v níž by bylo od minuty možné točit filmy s Herculem Poirotem, dobově zařízený interiér ani patřičně zajímavý název. V tomto případě zní „Cannon Hall”.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Není divu, že cena domu na realitním trhu činila 28 miliónů liber, což je v přepočtu mírně přes jednu miliardu korun.

Dům koupil v minulých dnech Londýňan, jehož jméno média neuvádějí, čímž se zařadil mezi aktéry jednoho z letošních největších obchodů s nemovitostmi v zemi.

Foto: Profimedia.cz

K sídlu přiléhá hezká zahrada.

Dům patří podle realitních makléřů k nejlepším historickým sídlům v Londýně. V Británii velmi oceňovaná spisovatelka se do něj nastěhovala ve věku devíti let, tedy v roce 1916, společně se svým otcem hercem Geraldem Du Maurierem a maminkou, herečkou Muriel Beaumontovou.

Právě zde napsala svá díla, jako například Hospoda Jamaica, nebo povídku Ptáci, kterou na filmovém plátně zvěčnil americký režisér Alfréd Hitchcock.

Foto: Profimedia.cz

Ve vstupní hale upoutá pozornost nádherné dřevěné schodiště.

Dvoupatrový dům stojí v londýnské čtvrti Hampstead od roku 1730 a obklopuje ho zahrada o velikosti 0,18 hektaru.

Návštěvník přichází dovnitř velkou vstupní halou, odkud vede jeho cesta po rozměrném schodišti do jednoho z pěti přijímacích pokojů. Obyvatelé sídla mají k dispozici rovnou šest ložnic, kulečníkový pokoj, studovnu, knihovnu, zimní zahradu a krytý bazén.

Foto: Profimedia.cz

Budova sídla má dvě patra.

K sídlu náleží samostatný domek pro personál, na dvoře před domem je místo pro parkování deseti vozů a do garáže se vejdou ještě další dva.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen stylově.

Vzhledem ke stáří, charakteru stavby a jejímu vybavení je tento dům v Británii zapsán na Seznamu budov zvláštního architektonického nebo historického významu, a to v kategorii 2. stupně.

Foto: Profimedia.cz

Pro zábavu pánu je vyhrazen například kulečníkový salonek.

Předchozí majitel dům nabídl k prodeji v loňském roce, a to za cenu 32 miliónů liber, kterou musel později snížit o čtyři milióny.

I tak podle britských médií prodal sídlo za 150násobek ceny průměrného obydlí v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Součástí vybavení sídla je velký krytý bazén.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám