Hlavní obsah

Designérka Aga Brzostek navrhla křeslo, které plní i funkci svetru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrhářka Aga Brzostek stvořila židli s názvem Fall/Winter Chair s potahem, který připomíná klasický vlněný svetr. Křeslo je určeno především k odpočinku za sychravých zimních dní.

Foto: Marek Kowalski

Křeslo s názvem Fall/Winter Chair (Podzimní/Zimní křeslo) a vpravo jeho designérka Aga Brzostek

Článek

Sedadlo a zadní část křesla jsou potaženy háčkovaným plédem a mají poskytnout komfortní relaxaci pro své uživatele. „Základem inspirace mi bylo chladné okolí. Místo, kde žiji,“ sdělila designérka Aga Brzostek.

Autorka žije v polském Krakově a věnuje se interiérovému a módnímu návrhářství, které se jí v tomto případě podařilo zdařile skloubit.

Foto: Marek Kowalski

Nevšední nábytkový kus je na první pohled velmi nenápadný a působí až nudně.

Vlněný potah je snímatelný tak, aby bylo možné upravit tvar křesla podle individuálních potřeb přidáním, prodloužením, zkrácením nebo odstraňováním jeho jednotlivých dílů.

Foto: Marek Kowalski

Křeslo má i skryté zapínání, které uživateli umožní se do něj v zimě zapnout.

Křeslo vypadá spíš trochu jako svetr a má nabídnout útulné prostředí pro večerní čtení, stejně jako měkký úkryt pro chladné zimní noci.

Foto: Marek Kowalski

Designérka chtěla poskytnout uživatelům maximum pohodlí.

Po straně navrhla autorka i prostornou vlněnou kapsu určenou pro ukládání oblíbené knihy, novin, časopisů nebo iPadu.

Podle návrhářky neexistuje univerzální význam slova "pohodlí". Komfort je věcí osobního vnímání a různých faktorů. „Můj osobní pohled na pohodlí si spojuji se slovy: měkkost, teplo a pohoda,“ sdělila Aga Brzostek.

Foto: Marek Kowalski

Křeslo je určené pro dlouhé zimní večery strávené s knihou.

Další originální křeslo, do kterého se můžete schovat úplně a využít ho i jako postel, navrhla designérka Freyji Sewellová. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám