Hlavní obsah

Dekorace ze zářících vláken dodají interiéru vesmírný nádech

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designéři a bytoví stylisté neustále radí, jak rozzářit interiér. A ačkoli oni své rady zatím míní ryze obrazně, existují již technologie, které umožňují výrobu skutečných svítících vláken. Ty potom můžete použít na zářivý ubrus, povlak na postel nebo velmi zajímavou dekoraci.

Článek

Francouzské designérské studio LumiGram nabízí zářící doplňky do bytu. Pokud chcete překvapit své známé mimořádnou tabulí, prostřete na stůl třpytící se ubrus, právě tak můžete výzdobu doplnit zářícími ubrousky. Slavnostní prostření je k dostání hned v několika barvách, přičemž nejdecentněji působí jednoduchá bílá, kombinovat ji ale můžete i se zelenou či modrou.

To zářící polštářky a povlečení už zákazníka lehce zarazí, samozřejmě působí velmi zajímavě, navozují ale lehký dojem erotického podniku. Pro večerní hrátky ideální, pro spánek naprosto nepoužitelné. Nebo byste snad měli chuť složit hlavu na polštář připomínající kopici vyhořelého radioaktivního odpadu?

Zářivé materiály se proto skutečně daleko lépe hodí jako dekorace, především do větších prostorů. Sniví motýli nebo fosforeskující závěsy působí slavnostním dojmem, dejte si ale pozor, abyste to se svítícími prvky nepřehnali a nevytvořili ze svého pokoje laciné kasino.

Nechte se inspirovat kouzelnými světly, která prozáří byt
Mnoho z nás miluje světlo ve všech podobách. Pokud máte strach ze svíček kvůli dětem nebo domácím mazlíčkům, existuje řešení v podobě nehořlavých svítidel. Ta vaši domácnost prozáří, dodají jí šmrnc a pomohou při relaxaci. Existuje několik možností, z nichž můžete vybírat. Nejznámější verzí je lávová lampa. Nejčastěji má tvar sloupce, v němž se pohybem medúzy vznášejí obrovské gelovité kapky. Oblíbený je i tzv. „ufon“, chomáč vlásků, jimiž probíhají barevné impulzy. Pokud se ale nechcete omezit na volně dostupné zboží, nechte se inspirovat nápady světových designérů.
Pokud chcete do bytu něco speciálního, ale držíte se přece jen při zemi, pořiďte si plazma kouli. V magické kouli se ve vašem bytě každý den odehraje malá bouřka. Barevné blesky se prohánějí ze strany na stranu, a pokud ke světlu přiblížíte ruku, nabírají na intenzitě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám