Hlavní obsah

Chevron - trendy motiv, který na sebe strhne pozornost

Novinky, tnk

Motiv chevron je jedním z nadčasových geometrických motivů, který je opět v módě. Geometrické vzory obecně jsou aktuálně v oblasti bytového textilu a designu hodně trendy. Motiv je nadčasový hlavně ve své černo-bílé variantě. Jde o osově souměrný vzor se zpravidla dvoubarevným vzorováním.

Foto: Emporium, Melody Maison, Babyssimo (2x), Creative Tops

Chevron se opět dostal do módy. Vrací se v celkem pravidelných cyklech.

Článek

Klikatý vzor je motiv tkaniny, který vzniká řádkováním na tkanině nebo případně rovnou specifickým potiskem. Jde o znásobený motiv písmene V použitý mnohokrát za sebou. Připomíná geometrický motiv krokve, která je známá jako součást heraldiky a řady erbů.

Tento motiv se perfektně hodí ke skandinávskému interiérovému stylu, který se v posledních letech těší velké oblibě pro svou jednoduchost a eleganci.

Foto: Amalfi, DaWanda, Ginger Ray

S rybami je neodmyslitelně spojená modrá barva, která sluší i tomuto vzoru.

Vzor jasně připomíná klikatý blesk nebo třeba pruh na zmiji. Jde o kontrastní a výrazný prvek, který na sebe strhává pozornost, a může působit až rušivým dojmem. Hodí se proto hlavně do obývacích pokojů a společenských místností.

Foto: Down that Little Lane, Knotty Towel, Art Hide

Klasikou je černobílá variace, která se hodí i do interiérů ve skandinávském stylu.

Oblíbený je chevron i jako součást interiérových dekorací ve výrazných barvách. Takové kousky skvěle zpestří a rozzáří interiér a dodají mu výraznou dynamiku a pestrost.

Foto: iDecorate, The Design Gift Shop, Down that Little Lane (2x)

Pro letní aranžmá volte pestré barevné variace.

Vzor zdobí v interiérech předně textilie – deky, přehozy, povlaky na polštáře aj. S příchodem trendu geometrických vzorů se ale celkem často začal objevovat i jako motiv na kobercích, nebo dokonce i na nábytku, ubrouscích. Oblíbený je vzor chevron i jako dekorativní prvek na obkladech.

Foto: Fenton&Fenton, Artisanti

S oblíbeným vzorem vznikají i masivní nábytkové kusy.

Geometrické motivy jsou letos opravdu na špici. Vytlačily velké květované i pop-artové vzory. Efektní je zejména kombinace různých geometrických prvků.

Nadčasovou geometrií inspirovanou klasikou, kterou můžete s chevronem bez obav kombinovat, je i vzor harlekýn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám