Hlavní obsah

Češi hodnotili užitečnost domácích spotřebičů. Vyhrála to u nich lednice

Novinky, nes

Nejužitečnějším domácím spotřebičem je podle přesvědčení Čechů lednice. Tvrdí to více než polovina z nich. Bílá technika obecně v jejich očích z hlediska potřebnosti v domácnosti vede. Další dvě příčky v anketě obsadila totiž pračka a myčka. Naopak, svůj život si Češi dovedou představit bez robotického vysavače.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nejužitečnější spotřebiče

Článek

Z průzkumu, který pro společnost Cofidis provedla agentura Ipsos, vyplývá, že na lednici nedá dopustit 53,5 procenta Čechů. Nikoho proto asi neudiví údaj Českého statistického úřadu, který říká, že v roce 2015 měla právě tento druh spotřebiče každá domácnost v České republice.

Přibližně třetina dotázaných (33,7 procenta) pak uvedla jako nepostradatelnou v domácnosti pračku. Podle ČSÚ ji lze objevit v 95 procentech domácností.

Třetím spotřebičem, který Češi považují ve své domácnosti za nejdůležitější, je pak myčka. Tu preferuje z hlediska nepostradatelnosti 4,8 procenta lidí.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nejzbytečnější spotřebiče

Účastníci průzkumu měli za úkol vyjmenovat také spotřebiče, které naopak považují za nepotřebné. Nejčastější odpovědí byl v tomto případě robotický vysavač, který zmínilo 37 procent dotázaných, následoval jej kávovar, pro nějž hlasovalo 21,9 procenta uživatelů, s podobným výsledkem skončila i sušička na prádlo (21,7 procenta).

Změkčením vody šetříme spotřebiče i peníze

Jak na to

Průzkum proběhl v srpnu, formou internetového dotazování na reprezentativním vzorku 525 respondentů ve věku 18-65 let po celé republice.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám