Hlavní obsah

Bydlení v pyramidě aneb Sám sobě faraónem

Novinky, nes

Využívání pyramid pro nejrůznější očistné procesy, ale i jako obytných prostor není u nás ani ve světě ničím novým. Zatím se však tento směr příliš neposunul za hranice esoteriky. Mexický architekt Juan Carlos Ramon, ale právě nápad rodinného domu postaveného ve tvaru pyramidy rozpracoval se vší vážností jako možný směr, kudy by se mohla eventuálně také ubírat moderní architektura.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze stěn obytné pyramidy má být celá prosklená.

Článek

Jeho návrh má podobu grafické vizualizace vytvořené pomocí nejrůznějších počítačových programů. Dle jeho projektu by jedna ze čtyř stěn pyramidy byla prakticky celá prosklená a byla tedy hlavním zdrojem světla pro interiér stavby. Okna v ostatních stěnách již zdaleka tak monumentální rozměry nemají, z jedné strany ale hladkost stěn domu narušuje vytrčený balkon.

Foto: Profimedia.cz

Pokud se někdo rozhodne využít návrhu Juana Carlose Ramose, bude mít dům, v němž si může připadat jako faraon.

Foto: Profimedia.cz

V přízemí pyramidy je místo i pro garáž.

Interiér stavby dle Ramosova plánu je hodně otevřený, rozdělený do tří podlaží. V přízemí je umístěna garáž, obývací prostory s jídelní zónou a kuchyní a také - trochu překvapivě - značně velké nahrávací studio přesahující i do prvního patra. V něm jsou pak ještě dva pokoje a koupelna s bazénkem. Ve špici pyramidy by se patrně měla soustřeďovat duchovní síla domácnosti. Architekt do nejvyššího patra totiž zasadil jedinou místnost, a to knihovnu.

Foto: Profimedia.cz

Plán vnitřního uspořádání pyramidy: 1. vstup, 2. obývací pokoj s jídelnou, 3. kuchyň, 4. nahrávací studio, 5. technické zázemí, 6. garáž, 7. technické zázemí, 8. koupelna s bazénkem, 9. ložnice, 10. balkon, 11. ložnice, 12. knihovna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám