Hlavní obsah

Bazénová mánie zasáhla i Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bazény už nejsou výsadou jen bohatých, ale pomalu se stávají neodmyslitelným prvkem v moderní zahradě. Klidný kout s bazénem je místem relaxace a dobře navržený, umístěný a kvalitně postavený bazén zahradu vhodně doplňuje jak po estetické stránce, tak praktické. Neoddělitelnou složkou bazénů a jejich údržby jsou příslušenství a chemie.

Článek

V žádném případě se nevyplatí na projektu vašeho bazénu šetřit. Asi málokdo by si troufl pustit se do budování bazénu sám. Proto je důležitý výběr firmy, která vám ušije bazén doslova na míru a zajistí správnou technologii montáže. V této fázi byste už také měli uvažovat, jak zajistit ekonomické vytápění, což je vhodné dopředu konzultovat.

I v případě cen bazénů je opatrnost na místě. Cenově lákavou nabídku si raději ověřte a přesvědčte se, co konkrétně obsahuje. Nemusí v ní totiž být zahrnuty výkopové či montážní práce, filtrační zařízení nebo další nákladné položky. Ceny zahradních bazénů se pohybují od několika tisíc u nadzemních bazénů až po několik set tisíc korun u bazénů zapuštěných do země. Tomu odpovídá i rozdíl v jejich životnosti.

Při koupi dejte přednost zavedené společnosti, která se bazénovému odvětví věnuje již řadu let. Zde máte zaručen nadstandardní servis, kde vám pomohou nebo vysvětlí každý problém s vaším bazénem nebo kvalitou vody. Kvalitní bazény jsou schopny udržet objem vody v celistvém tvaru, neztrácejí barvu ani nepraskají ve švech, a tak neriskujete vytopení zahrady.

Příslušenství a chemie

Bazénové příslušenství a chemie jsou neoddělitelnou složkou bazénů a jejich údržby. Proto volte zakoupení bazénů, které již v základním setu nabízejí co možná největší nabídku příslušenství. Základní položky pro údržbu bazénu jsou krycí plachty, vaničky pro oplach nohou, ruční vysavače, síťky, kartáče a bazénová chemie, protože žádný bazén nevydrží křišťálově čistý bez použití bazénové chemie. Důležité je vodu pravidelně udržovat a reagovat včas na změnu kvality.

Na několik otázek jsme se zeptali odborníků na zapuštěné i nadzemní bazény Lukáše Petra a Martina Šeráka ze společnosti Marimex CZ

Jaký druh bazénu je vhodný pro děti?

Každý rodič má na mysli vždy hlavně bezpečnost svých dětí. A tak i při výběru nového bazénu by se měl řídit základními kritérii, které naplní jeho bezpečnostní požadavky a neohrozí dětskou zábavu.

V nabídce bazénů na českém trhu naleznete dva standardní tvary, a to bazény kruhové a oválné. Rozměry jsou variabilní, a tak si zákazník může vybrat ze široké škály a zakoupit vhodný bazén pro jeho zahradu. Důležitým faktorem je výška dětí, které budou bazén využívat. Radíme volit takovou hloubku, kde sloupec vody bude dosahovat maximálně do úrovně prsou dětí, tak aby byla zaručena bezpečnost. Využívejte výhodností bazénů v setech, kde se nachází již kompletní nabídka bazénového příslušenství, budete ho potřebovat. Pozdější dokoupení se může prodražit.

Jaké jsou výhody Swimspa oproti zapuštěnému bazénu?

Především se jedná o kombinaci vířivé vany s bazénem, osazeným výkonným protiproudem, takže si kupujete 2 v 1. Jeho obrovskou výhodou je, že jak vířivá vana tak i bazén mají nezávislou filtrační jednotku s ohřevem, což umožňuje vytápění na rozdílné teploty. Na základě těchto výhod je možné Swimspa využívat 365 dní v roce. Další předností je jednoduchá instalace na zpevněnou plochu bez stavebního povolení.

Je možné pořídit bazén i na splátky?

Ano, bazény lze pořídit použitím spotřebního úvěru, kde navýšení se pohybuje již od 9,5 % RPSN. Zde se vyplatí strávit pár minut u počítače a vyhledat nejvhodnější úvěr. Internetový obchod bazenynasplatky.cz nabízí nejširší nabídku nadzemních bazénů, zapuštěných bazénů, zastřešení, vířivých bazénů, saun a bazénového příslušenství. Výhodou pořízení bazénů na splátky je rychlá dostupnost bazénu při neohrožení rodinného rozpočtu.

Reklama

Související témata:

Související články

Plíce ve schodech do bazénu

Při pohledu na celkem nenápadné schůdky u bazénu se ani nezdá, že jde o v přeneseném slova smyslu životně důležitý orgán. Vlastně hned dva v jednom - srdce...

Zahradní bazény – lázeň pod širým nebem

Mít vlastní koupání ve vlastní zahradě je touha, která v českých rodinách rok od roku stoupá. Možnost pohodlně se naložit do vody a zaplavat si v idylickém...

Očista těla i duše s hydromasážní koupelí

Zajímá vás jaký vliv mají hydromasážní vany na lidský organismus a jaký je třeba rozdíl mezi vířivou vanou a „perličkovou“ koupelí a jak vypadá vodní...

Výběr článků

Načítám