Hlavní obsah

Balvanovitá křesla a sedačky jsou hitem letošního podzimu

Novinky, Kristýna Křížová

Křesla ve tvaru velkých oblých kamenů, vhodná pro relaxaci a lenošení, jsou interiérovou novinkou letošního podzimu. Dominují jim přírodní materiály, které jsou vhodné pro všechny milovníky naturálního stylu. Můžete v nich jen tak sledovat televizi nebo relaxovat v blízkém kontaktu s přírodou.

Článek

Milovníci přírodního vzhledu interiéru zajásají, letošní interiérovou novinkou jsou totiž velká přírodní křesla. Sedací nábytek z cedrového dřeva uspokojí náročného uživatele, který hledá trvanlivý a odolný nábytek.

Ať už do interiéru zakomponujete jakékoliv masivní nábytkové kusy ze dřeva, držte se kvalitních dřev. Skvělým materiálem je teak, který ale vyjde velmi draho. Zato se hodí do interiéru i exteriéru a impregnovaný odolá všem rozmarům počasí.

Nejvhodnější je cedrové dřevo

Levnější variantou je cedr. Jde o dřevo, které se nemusí ošetřovat ochrannými prostředky proti stárnutí, má extrémní trvanlivost, cedrové šindele se ostatně používaly i jako střešní krytiny. Cedr je dřevo velmi stabilní, téměř se nekroutí a nevytváří trhliny.

Cedrové dřevo má vysoký obsah éterických olejů, které odpuzují veškerý hmyz, hlavně moly. Lidé si proto s oblibou dávají malé kroužky dřeva do šatníku. Moly můžete odpudit i celodřevěným křeslem, to je zaručeně odláká a naopak naláká knihomoly. 

Křesla vypadající jako kameny

Dalšími zajímavými křesly jsou sedátka připomínající kameny. Ty jsou vhodné pro vnitřní i venkovní použití a v interiéru vypadají velmi působivě. Jsou ale vyrobeny z měkkého materiálu, náplň tvoří polyester a neoprén potažený vlnou. Od opravdových kamenů je ale z dálky nerozlišíte.

Balvanoidní nábytkové kousky se hodí hlavně do prostorných obývacích pokojů a hal. V nich nejlépe vyniknou a interiér nebude působit stísněně. 

Tyto hebké imitace kamenů koupíte za cenu od 2 000 Kč do cca 110 000 Kč. Další variantou, jak mít doma stylový nábytek přesně podle posledních trendů, je pořídit si velké křeslo z černého ratanu. Tento trendy materiál nejlépe vynikne v kombinaci s bílým potahem.

Sedací nábytek z banánových vláken

Zajímavou variantou jsou i stoličky z banánových vláken. Ty ale mohou mít tmavší skvrny. Tyto skvrny jsou přirozeným zbarvením banánového stonku a nemají vliv na pevnost materiálu. Můžete je umístit na terasu se střechou a stěnami.

Tyto stoličky a křesílka ale neumísťujte ke kamnům. V blízkosti topného tělesa nebo jiného zdroje tepla může dojít k vysušení a poškození materiálu.

Anketa

Líbí se vám taková křesla?
Ano, jsou zajímavá.
46,8 %
Ano, ale ne u mě doma.
13,7 %
Ne, křeslo má vypadat jinak.
4,5 %
Ne, určitě jsou nepohodlná.
35 %
Celkem hlasovalo 2871 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám