Hlavní obsah

Aluminiová záře na zahradě

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahradní nábytek z kovových materiálů má řadu výhod. Jeho značná odolnost bývá spojená s elegantním designem. Kov se také velmi dobře kombinuje s ostatními materiály např. dřevem, či vysoce odolnými vlákny, což je v současnosti velmi moderní.

Článek

Hliník  má v oblasti venkovního nábytku dlouhou tradici. Možná si vzpomenete na kempingovou klasiku lehkým, skladný nábytek s hliníkovou konstrukcí. Možná máte ještě v živé paměti řadu veselých příhod, které jste si s ním užili - např. jeho složení v nejméně vhodnou chvíli apod. 

Nejdůležitějším parametrem je u hliníkového nábytku síla použitého materiálu. U nejlevnějších modelů, kdy jde většinou o dovoz z asijských zemí, je často používán až velmi tenký materiál, dosahuje šíře stěny 0,8 mm. Rizikem těchto produktů je brzké narušení konstrukce a znehodnocení celého křesla.

Elegantní a lehké křeslo. Foto: Kettler

Kvalitnější výrobky disponují silou stěn 1,2 až 2 mm.  To se samozřejmě projeví na výsledné ceně. Jedná se ale o velmi spolehlivý zahradní nábytek.

Výhodou hliníku je i možnost elegantního opracování - na spojích nejsou žádné sváry, vše lze dohladka obrousit a následně vyleštit. Povrchová úprava se provádí stříkáním barvy, v mnoha případech doplněné o metalický lak.

O hliníku je známo, že na dotek studí. Proto je často kombinován s hřejivými materiály v místech, kde dochází ke kontaktu těla s kovem, tj. na područkách a sedací části. Těmito materiály jsou nejčastěji dřevo, plast a speciální syntetické výplety v sedací části.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahradní nábytek vybírejte s citem

Teplé počasí doslova svádí k posezení na zahradě či terase. K takovým radovánkám je dobré se patřičně vybavit, bez pohodlného zahradního nábytku...

Zahradní nábytek pro děti

Děti potřebují spoustu pohybu, který jim ve venkovním prostředí jde k duhu. Pokud jste majiteli zahrady, pak možná uvažujete o pořízení pískoviště, zahradního...

Výběr článků

Načítám