Hlavní obsah

Slavičín bude mít knihovnu za 18 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLAVIČÍN

Radnice ve Slavičíně koupila vilu, kde měla sídlit knihovna a turistické informační centrum. Vila je v centru města a s opravami by se mělo začít příští rok. Náklady odhaduje radnice na 18 miliónů korun, vilu se podařilo odkoupit za 6 miliónů.

Článek

Město původně počítalo s tím, že rekonstrukce objektu si vyžádá zhruba 12 miliónů. Investice se navýšila například kvůli magnetickým proužkům umístěným v každé knize i alarmu, který se spustí v případě, když někdo bude chtít publikaci z knihovny ukrást. Kromě knihovny a informačního centra vznikne v objektu i menší sál vhodný například pro školení.

V projektu město počítá i s parkovými úpravami v okolí knihovny, které by tak měly rozšířit klidovou zónu v centru města. Vila sousedí s kulturním domem, menším parkem a několika sportovišti.

Městská knihovna nyní sídlí v objektu hasičské zbrojnice. Budova, kterou vlastní město, by měla být podle starosty převedena do majetku Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Související články

Bibliobox - nový pomocník pro knihovny

Zajímavé zařízení mají k dispozici čtenáři krajské knihovny v Karlových Varech. Jde o samoobslužný automat na vracení knih tzv. bibliobox. Dostal jméno Herbie....

Výběr článků

Načítám