Hlavní obsah

Praktické novinky ze světa domovních bezpečnostních systémů

Novinky, tnk

Otevřít si dveře čipem je už normální součástí každodenní kancelářské rutiny. Čipy už ale přicházejí i k nám domů a klíče začínají mizet. Je to opravdu praktické, v noci se nemusíte do zámku strefovat, stačí lehce přiložit čip do blízkosti malého svítícího bodu. Existuje i řada dalších novinek, díky kterým se budete cítit bezpečněji.

Článek

Výhodou “klíčů - čipů” je, že nikdy nezapomenete zamknout, zamknutí je zcela automatické. Užitečný je i fakt, že díky čipům máte skvělý a téměř neomylný přehled o tom, kdo se kdy po domě nebo bytě pohyboval. Mikroprocesor porovná čísla v paměti s právě přečteným kódem a pak osobu pustí dovnitř, přečtený kód zůstává v paměti.

.: Zámek na otisk prstu má napájení na 4 tužkové baterie (12 995 Kč).foto: Macom

Čipy oceníte i tehdy, pokud chcete do domu pustit pošťáka, uklízečku nebo opraváře. Je to jednoduché, čip mu systém uzná jen v určitou hodinu, takže večer jej do domu už nepustí.

.: Čip - malý plastový přívěsek na klíče stojí cca 90 Kč.foto: Jablotron

Odebírání čipů osobám je věcí několika sekund a odpadne vám tak starost shánět danou osobu. Elektronicky kód čipu prostě okamžitě zablokujete.

Díky kameře uvidíte osoby na chodbě

Zajímavou novinkou je i barevná kamera, která může být ukryta v kukátku. Díky ní můžete sledovat osoby před dveřmi na kterémkoliv monitoru u vás doma, internetem pak můžete pohyb před dveřmi přenášet na libovolné místo na zemi.

.: Kamery do kukátka - "rybí oka" - (vlevo: 2850 Kč - zabezpeceni-alarmy.cz, uprostřed: 2 118 Kč - autodoplňky Bezpol, vpravo: 3 907 Kč (s DPH) - Comintech).foto: zebezpeceni-alarmy.cz, Autodopňky Bezpol, Comintech

To je ale už záležitost pro ty, kteří mají opravdu s bezpečností potíže a bydlí třeba v nějaké problematičtější čtvrti.

Bezpečnostní dveře jsou standard

Ke kvalitnímu zabezpečení ale nezbytně patří hlavně bezpečnostní dveře, když už si je pořizujete, tak vězte, že si je můžete pořídit nejen s oboustranným pancéřováním, ale i s řadou jiných funkcí.

.: Bezpečnostní zámek na dveřích, které mají protipožární úpravu.foto: Bezpečnostní dveře KAVAN

Ke koupi se nabízí provedení s certifikovanou kouřotěsností, zvukovou izolací a požární odolností. Uvidíte, že se díky novinkám ze světa bezpečnostních systémů budete cítit komfortněji.

Reklama

Související témata:

Související články

Chraňte se před zloději

Léto je obdobím, kdy lidé často i na delší dobu opouštějí svá obydlí. Po návratu pak mohou zjistit, že měli během své nepřítomnosti nevítané návštěvníky -...

Dveře napoví, kdo za nimi bydlí

Dveře otvírají cestu do domu i do bytu. Měly by s interiérem ladit stylově, materiálově i barevně. Dveře mají i své bezpečnostní vlastnosti, které zvlášť...

Konec průvanu pode dveřmi

Jaro už skoro sice klepe na dveře, ale zimy pořád ještě kousek zbývá. Možná je to ten správný čas pro to zbavit se meluzíny pode dveřmi. Průvan, to není jenom...

Výběr článků

Načítám