Hlavní obsah

Pozemek, kde stála litoměřická zahrádkářská kolonie, prošel rekultivací

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostranství po zrušené litoměřické zahrádkářské kolonii v ulici Na Vinici, ve stráni nad nákladovým nádražím, zrekultivovali pracovníci Technických služeb města Litoměřice. Odstranili zbytky zahradních domků, plotů a především haldy odpadků.

Foto: Eva Břeňová (MěÚ Litoměřice)

Uklizený terén nakonec zoral traktor.

Článek

Bývalé sklepy zasypali zeminou. Do již zarovnaného terénu nakonec vyjel traktor, který lokalitu zoral. Z místa, které ještě nedávno využívali bezdomovci, je rázem upravený kout.

„Zahrádkářská kolonie zde zmizela před zhruba šesti lety ze dvou důvodů,“ připomněl vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler a upřesnil, že první důvod souvisel s realizací geotermálního projektu, protože přes pozemek má vést přivaděč labské vody.

Za druhé se místa týká i případná stavba jižního obchvatu města. „Každopádně tato lokalita bude zahrnuta mezi plochy s pravidelnou údržbou zeleně,“ zdůraznil ředitel TSM Ivo Elman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám