Hlavní obsah

Na Vysočině přibude stavebních parcel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Ve dvanácti obcích na Vysočině letos díky státní podpoře přibudou parcely určené pro výstavbu. Na technickou infrastrukturu pro 175 domů jim ministerstvo pro místní rozvoj přidá 14 miliónů korun. Podobná částka na Vysočinu plynula i loni. Vyplývá to z údajů, které ministerstvo zveřejnilo na svých internetových stánkách.

Článek

Největší podporu v kraji nyní dostaly Chotěboř na Havlíčkobrodsku a Želiv na Pelhřimovsku, v obou těchto sídlech stavebníci v nejbližší době získají po 28 parcelách.

V Želivě stavební pozemky chyběly delší dobu. Chystané parcely jsou již téměř rozebrány, ačkoliv k nim budou sítě dokončeny až koncem listopadu. Přispělo k tomu to, že metr čtvereční stojí 150 korun.

Dodal, že velká část zájemců je místních. Obec se zhruba 1100 stálými obyvateli chce dotovanou cenou udržet hlavně mladé rodiny, aby zastavila vylidňování a zajistila si děti do školy. Celkové investice do nové lokality rodinných domů budou 19 milionů korun, z nichž stát uhradí 2,24 miliónu.

Stejnou dotaci na 28 parcel dostalo i město Chotěboř. Přes dvě desítky parcel letos s podporou státu připraví Pelhřimov, místa pro 14 domů vzniknou ve Světlé nad Sázavou. V Bohdalově na Žďársku přibude 18 parcel a v Rudíkově na Třebíčsku 13.

Stát na jednu bytovou jednotku přispívá 80 tisíci  korunami. Z programu na podporu výstavby technické infrastruktury letos celkem v republice rozdal 42 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám