Hlavní obsah

Lázně Klimkovice mění tvář

Právo, Pavel Karban

První část modernizace, která spočívá v rekonstrukci jednolůžkových pokojů, dokončují Sanatoria Klimkovice. Současná investice představuje necelé tři milióny korun z vlastních zdrojů lázní.

Foto: Profimedia.cz

Lázně Klimkovice

Článek

„V některých pokojích jsme vyměnili elektroinstalaci, všude bude nové vybavení, tedy koberce, nábytek, televizory. Během svátků přišlo na řadu také sociální zařízení u restaurací a bazén,“ řekl prokurista lázní Jozef Dejčík. Vánoční svátky si vedení sanatorií vybralo k pracím záměrně, každoročně je totiž v tomto období nižší zájem o lázeňské pobyty, sezóna navíc letos skončila ve druhé polovině prosince.

V areálu nyní funguje jen cukrárna a v omezené míře některé procedury. „Hlavně dětskou léčebnu bychom o Vánocích nenaplnili, což je pochopitelné,“ doplnil. Pro letošní rok počítají lázně s opravami dvoulůžkových pokojů. Jejich rekonstrukce přijde na více než 42 miliónů, přičemž 15 miliónů korun pokryje evropská dotace. „Původně jsme chtěli nejprve začít s opravami dvoulůžkových pokojů, ale nakonec jsme se rozhodli změnit postup, abychom měli dostatek času na přípravu výběrových řízení,“ vysvětlil Dejčík.

Sanatoria Klimkovice mají 320 lůžek v hlavním areálu, dalších 200 je v dětské léčebně. V lázních se léčí hlavně klienti s potížemi pohybového aparátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám