Hlavní obsah

Rekonstrukce pomocí náplasti? Mladý pár má z provedených oprav noční můry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno začalo tím, že se mladí manželé museli nakvap přestěhovat. Novým domovem se jim stalo San Antonio v americkém Texasu. Ačkoli si koupili čerstvě renovovaný dům, nad jeho stavem brzy nestačili žasnout. Prodejce v něm při opravách odvedl po všech stránkách fušerskou práci. „Virtuozity“ ovšem dosáhl při práci s lékařskými náplastmi.

Noční můra z rekonstrukce domu pomocí lékařských náplastíVideo: AP

 
Článek

Situace, do které se dostala tiktokerka Shelly, je noční můrou většiny lidí, kteří se musí narychlo přestěhovat do nového domova, který si navíc z časových důvodů neměli šanci na vlastní oči prohlédnout.

Shelly se kvůli změně místa zaměstnání musela v krátkosti přestěhovat společně se svým mužem, ale také s dítětem a manželovou maminkou a několika psy a fretkami. Dům v texaském San Antoniu si z nedostatku času pořizovali přes internet. Jednali pouze s místním realitním agentem, který na jejich žádost poslal do domu inspektora nemovitostí, aby stav objektu ověřil.

Dům byl dle informací prodejce čerstvě renovován, a tak se zdálo, že není velký důvod k obavám. Inspektor nicméně nalezl několik vážných nedostatků, které bylo třeba před příjezdem nových majitelů opravit. Prodejce opravy zajistil a rodina se nastěhovala.

Hledá se řemeslník. Zn. Ihned!

Domácí

Brzy poté začala Shelly narážet na rozličná nemilá překvapení. Chybějící kování na oknech, dveře vsazené do pouzdra, ale bez možnosti je otevřít, nedotažené lišty u země až do rohů... To jsou jen některé z nedostatků, které postupně doma odhalovala.

Vrchol ale přišel, když Shelly jednoho dne upřela oči na jednu ze zdí a objevila zde podezřelou bublinu pod malbou. Nelenila, vzala si zavírací nůž a s jeho pomocí se do ní pustila.

Ten, kdo měl opravy v domě na starosti, se v tomto případě doslova překonal, ovšem nikoli v dobrém smyslu. Ve zdi byla původně díra, kterou se však nijak neobtěžoval vyplnit. Místo toho vzal prostě několik lékařských náplastí s polštářkem, otvor jimi přelepil a vše zamaloval. Mladá žena se při odhalování dalšího „tajemství“ svého domu už jen bezmocně smála.

Chtěla dostavět chatu. Naletěla podvodníkům

Domácí

Český inspektor nemovitostí, jehož Novinky pro posouzení postupu oslovily, dlouho nemohl nalézt vhodné vyjádření, jímž by absurdní počínání člověka provádějícího opravy pojmenoval.

Připustil, že se může na stavbě stát, že někdo sem tam nějaký materiál kvůli úspoře nákladů nahradí jiným, levnějším, ale v tomto případě snaha ušetřit čas či peníze nedává podle jeho přesvědčení žádný smysl.

Po předchozích zkušenostech si Shelly celý postup odstraňování malby a samotných náplastí natáčela na telefon a své neblahé zkušenosti zveřejnila.

Autor „oprav“ vzal zřejmě až příliš doslova některé kutilské návody, které doopravdy zmiňují zakrytí otvorů ve zdi tzv. bandáží, čímž ale v žádném případě není míněn lékařský materiál.

Chtěli ušetřit, ale firma pokazila, co se dalo

Finance

Manželé se po této zkušenosti rozhodli obrátit na realitního agenta, jenž jim prodej domu zprostředkoval, a s ním společně pak povolat k zodpovědnosti prodejce domu. Ten jim ovšem opáčil, že na ně nemá čas, a přerušil s nimi další kontakt.

Přátelé v komentářích pod videem Shelly doporučují obrátit se na právníka a prodejce domu zažalovat. To je ale přesně to, na co nyní, po koupi nového domu, mladí manželé nemají peníze.

A tak si sice vše zdokumentovali, ale nakonec jim nezbývá nic jiného než vzít do rukou nářadí a začít bolesti svého domu krok za krokem léčit sami. Tentokrát ale už pořádně a bez náplastí.

Anketa

Setkali jste se někdy s podobnou fušeřinou ve svém životě?
Ano, bohužel také.
69,1 %
Ne možná až takovou, ale také to nebylo příjemné.
18,1 %
My ne, ale známe podobný případ z okolí.
3,4 %
Ne, naštěstí nikdy.
9,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7081 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám