Hlavní obsah

Mladí manželé rekonstruovali vybydlenou garsoniéru

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se čtenář Luboš se svou ženou vrátil z cest po zahraničí, hledali, kde budou bydlet. Jako startovací byt si pořídili garsoniéru v Chrudimi. Ta byla ovšem v dezolátním stavu a zoufale volala po rekonstrukci. O výsledky své práce se Luboš rozhodl podělit s ostatními čtenáři Novinek.

Foto: Archiv čtenáře

Kuchyňský kout si manželé nechali vyrobit na míru.

Článek

„Vše jsme si svépomocí vybourali a od známého profesionála jsme si nechali udělat nové jádro. To jsme zvolili jako dřevostavbu, kvůli rychlosti a čisté výstavbě,“ píše Luboš.

Foto: Archiv čtenáře

Jádro vzniklo jako dřevostavba opláštěná sádrokartonem.

Poté, co bylo jádro hotové, pustili se do pokládky nové podlahy. Následovala výměna instalací a samozřejmě došlo také na koupi a kompletaci celé nové kuchyně.

Foto: Archiv čtenáře

V kuchyni je zkombinováno několik barev, nezapomnělo se ani na červenou.

Mladí manželé garsonku o velikosti 32 m2 nově vymalovali a pozornost věnovali také oknům, která nevyměňovali, pouze zrenovovali. Dostala nový nátěr, nová kování a těsnění.

Pak už mohli začít přemýšlet, jak vyřešit omezené množství prostoru, které jim byt nabízel. Bylo potřeba najít místo ke spaní i pro denní život.

Foto: Archiv čtenáře

Červená barva se vine napříč celým interiérem bytu.

Učarovala jim myšlenka sklopné postele, která by byla součástí obývací stěny. Postel nápaditě ukryli za televizi. Tento prostor bývá totiž v mnoha domácnostech jaksi „hluchý“ a nevyužitý. Plochou obrazovku přitom stačilo umístit o trochu dopředu na posuvný panel, za nějž se postel snadno vešla. Navečer panel s televizí odsunou do strany a postel sklopí.

Foto: Archiv čtenáře

Po odsunutí panelu s televizí se sklopí postel.

Foto: Archiv čtenáře

Sklopná postel je ukryta za televizí.

Kvalitní a dostatečně velká postel byla přitom jednou z podmínek, které si manželé kvůli bolavým zádům před rekonstrukcí bytu stanovili. S tímto řešením jsou - jak píše Luboš - velmi spokojení, protože kromě pohodlného spaní získali i spoustu úložných prostor navíc.

Foto: Archiv čtenáře

Nová podoba WC. Dvířka od stoupaček zdobí květinový motiv.

Foto: Archiv čtenáře

Umyvadlo je posazeno na koupelnové skříňce, nad ním je příjemně velké zrcadlo.

„V bytě se krásně bydlí, máme výhled na řeku. Kvůli blížící se rodině se sice budeme muset poohlédnout po větším bytě, ale myslím si, že toto řešení je ideální pro mladé zaneprázdněné lidi nebo důchodce, kteří nechtějí udržovat velké byty nebo domy. Proto by se jim tento nápad mohl líbit,“ uzavírá čtenář Luboš.

Foto: David Ryneš, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám