Hlavní obsah

Inspirujte se nejen barvami a dopřejte stěnám nový vzhled

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stěny, strop a podlaha. Tři prvky v interiéru, které zaujímají velkou plochu a určují atmosféru, styl a dojem z celého prostoru. K největší kreativitě určitě vyzývají stěny. Tak si s nimi pohrajte.

Foto: Kratochvíl parket profi (2x)

Vtipná vintage. Obklad zdi ve stejném dekoru s podlahou je bezva nápad! Lze ho použít do pracovny i pokoje pro dospívajícího. Dekor Dub Old News z kolekce dřevěných podlah. Rozměr 470 x 70 x 11 mm, matný lak. Cena 4175 Kč/m2.

Článek

Odvažte se, sáhněte po oblíbeném materiálu, vyberte barevný odstín, povrchovou úpravu a dovolte si změnu. Přijde nová energie, impuls a léto, které už je za dveřmi.

Tipů na proměnu je mnoho: skvělé jsou vypínané textilní stěny, keramické obklady třeba v imitaci přírodního kamene, dřevěné palubky, jež navazují na podlahu či skleněné stěny v retro stylu. Báječným tipem jsou i nové tapety nebo atypická výmalba.

Foto: Dekre

Chytrá stěna v oblouku. Napínané textilní stěny jsou ve speciálních rámech a není problém je vytvarovat třeba do půloblouku.

Foto: Sapeli

Sklo v retro designu. Hravost 60. let lze mít na skleněné stěně i dveřích. Oblíbené jsou sytě barevné geometrické obrazce, ale i retro vzory v neutrálních barvách. Celoskleněná stěna opticky odděluje kuchyň od obývací části.

Textil nejen na šaty

Napínané textilie v pevně uchyceném rámu jsou novinkou, která mnohé překvapí. Dokážou proměnit stěnu a strop, lze s nimi vytvořit i novou příčku či podhled na míru, zútulní byt, na dotek jsou velmi příjemné a nabízejí nekonečnou škálu barev, textur, perleťových efektů i využití vlastních motivů.

Foto: Kratochvíl parket profi

Sjednotí podlahu se stěnou. Bílá mořená dubová podlaha je tzv. vytažená i na zeď jako obklad. Díky jednolitému designu s podlahou působí interiér velmi čistě, a je dominantním prvkem v prostoru.

Foto: Rako

Keramika jako přírodní travertin. Přírodní kámen je jakoby obtisknutý do designu dlaždic Alba. Povrchová úprava působí přirozeně, zachovává si svůj původ a kvalitu.

Oproti tapetě nekopírují nepřesnosti podkladu, ale vytvářejí perfektně hladký a rovný povrch stěn. Báječně je lze tvarovat a podle potřeby zvolit geometrické i obloukovité tvary. Přitom je lze snadno vyměnit za jiný motiv do již existujícího rámu.

Foto: Betcore

Sametový efekt. Tmavých barev se nemusíte bát ani v obývacím pokoji, zvláště když je prostor dostatečně osvětlen denním světlem. Na stěně je antracitová stěrka Ottocento, která vytváří dokonalý sametový povrch.

Foto: Dekre

Napínané textilní stěny. Co umějí?

Speciální textilie nabízí jen pozitivní vlastnosti: je pevná, vyrobená z tvrzeného úpletového vlákna z polyesteru, snadno se udržuje (stačí otřít čistou houbičkou), vlákno je odolné proti vlhkosti, světlu, ohnivzdorné, je pružné a má tvarovou výdrž.

Foto: Rako

Imituje betonovou stěrku. Série keramiky Cemento imituje betonovou stěrku a prodává se v rektifikovaném formátu 30 x 60 a 60 x 60 cm. Nenápadný povrch dlažby je ve velké ploše originální a nelze ho přehlédnout.

Foto: Primalex

Tapety s přídechem prázdnin. Z kolekce White dýchá rozmarnost léta a pohoda. Příjemná je zejména v předsíni a na chodbě, protože tudy stále chodíme a vzor papírových lodiček nelze minout.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám