Hlavní obsah

Dopřejte nejen dětem adventní výzdobu plnou světel

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S adventem začíná vánoční výzdoba, na kterou se těší všechny děti. Kromě stromečku v obývacím pokoji milují i světýlka, figurky a zvířátka na zahradě, před vchodem do domu nebo v oknech. Nechte se inspirovat!

Foto: Tchibo (2x)

Dejte svému domu adventní lesk a sváteční atmosféru. V nabídce jsou světelné řetězy, vánoční pohádkové postavy, dárková punčocha s poutkem.

Článek

Hitem jsou zimní scenérie s různými motivy: pohádkové vesničky, které vytvářejí atmosféru včetně světelného, zvukového a pohybového efektu.

V oblibě jsou i venkovní nafukovací nebo keramické figury: sněhový jednorožec, hrající andělíček nebo obří sněhulák.

Foto: Bauhaus

Projektor Laser Magic osvětlí plochu až 300 m2, šerospínač, energeticky úsporné řešení. Šest různých motivů (fixních nebo pohyblivých), cena 1599 Kč.

Foto: Tchibo

Kouzelný zimní svět děti milují stejně jako zářivá světýlka. Vánoční komety, ozdobené stromky přede dveřmi a rozsvícené lampy určitě nalákají Ježíška.

Novinky i klasika

Tradiční Vánoce jsou v barvě zeleného lesa a červené barvy. Oživí, zklidní a hezky zútulní každý prostor. Ve spojení se světlými a lesklými barvami navíc působí mysticky. Červená je extravagantní, plná vášně, síly a v kombinaci se dřevem vždy vynikne.

Foto: Primalex

Adventní věnec z kolíčků na prádlo je ozdobou i v třeskutých mrazech. K výrobě potřebujete dvě balení dřevěných kolíčků, barvu, vánoční dekorace, červenou stuhu, karton a štětec.

Foto: Hornbach

LED světelný řetěz na venkovní stromeček 40 diod, teplé světlo. Cena 799 Kč.

Letošní Vánoce se mají podle současného trendu nést v duchu jemných barevných odstínů. Vévodí jim růžová, elegantní modrá za účasti zlaté, stříbrné a bílé.

Výsledkem je pořádná dávka nostalgie a nádech lehkosti. Bílá působí svěže, stříbrná elegantně, z modré jde lehký chlad.

Foto: Ikea

Osvětlovací závěs LED se 48 světly, venkovní hvězda, je vhodný do každého okna. Cena 599 Kč.

Foto: Hornbach

Svítící řetěz má 200 čirých žárovek, vhodný je pro venkovní použití, trafo 24 V, bílý kabel 6,5 m dlouhý včetně přívodu. Cena 1290 Kč.

Postavy a řetězy

Velké nafukovací či keramické postavy upoutají pozornost dětí i dospělých na mnoha zahradách. Svítí, vydávají zvuky a mohou se i pohybovat.

Některé postavy mají zabudované LED osvětlení a integrovaný nafukovací systém, který stačí zapojit do elektrické sítě.

Foto: Bauhaus

LED světelný sob se sáněmi, IP 44, 14 W, výška 77 cm, délka maximálně 144 cm. Cena 1090 Kč.

Foto: Retlux

Klasické světelné řetězy jsou vhodné i jako dekorace na vchodové dveře, fasádu, kolem stromku na zahradě, protože vydrží teploty až –15 °C. Zelené, modré a červené řetězy mají délku 15 m a rozsvítíte s ním stromeček vysoký 150 cm. Cena od 215 Kč.

Klasikou pro vánoční atmosféru je řetězové osvětlení, kterých se prodává nepřeberné množství s variabilním počtem diod, tvarů a barev.

Stálicí jsou bateriová osvětlení, která usnadní dekorování bez elektrických kabelů. Ideální jsou do venkovních prostor, kde není přívod elektrického proudu.

Foto: Hornbach

LED okenní kometa přinese štěstí, 35 diod, 230 V, pro vnitřní užití. Další možné motivy: hvězda nebo sob. Cena 399 Kč.

Foto: Ikea

Osvětlovací řetěz se 24 světly, venkovní použití, blikající hvězda. Žárovka LED spotřebuje o 85 % méně energie a má 10x delší životnost než běžné žárovky. Cena 499 Kč.

Do oken určitě patří závěsné chundelaté koule, hvězdy, vločky, andělská křídla nebo netradiční péřové boa.

Foto: Retlux

Ratanová ozdoba Retlux s 10 či 15 LED diodami je vhodná k zavěšení do oken. Motivy: srdce, koule, hvězda. Má příjemné teplé bílé světlo, které neoslňuje. Cena 309 Kč.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám